Esteve canvia de president

La farmacèutica catalana nomena Albert Esteve per dirigir el consell d'administració i Staffan Schüberg com a nou conseller delegat

El director general d'Esteve, Albert Esteve El director general d'Esteve, Albert Esteve

La farmacèutica Esteve ha nomenat Albert Esteve nou president del consell d'administració i a Staffan Schüberg com a nou conseller delegat, ha informat aquest dijous la companyia catalana en un comunicat.

Els nomenaments es faran efectius a partir de gener de 2018 i responen a la remodelació que ha dut a terme l'empresa en els seus òrgans de govern iniciada el 2016 i que ha comportat la incorporació de quatre independents al seu consell d'administració i la reconfiguració de totes les seves comissions.

El fins ara president, Joan Esteve, continuarà en l'empresa com a president de la junta general d'accionistes i membre del consell d'administració, i ha assegurat que Albert Esteve ha demostrat "sobradamente la seva capacitat en aquests últims anys al capdavant de l'equip executiu".

Albert Esteve assumeix el seu nou lloc després de ser conseller delegat i vicepresident de la farmacèutica, i ha sostingut que entre els seus objectius al capdavant de la companyia es troba "consolidar l'impuls de les millors pràctiques al govern corporatiu iniciades sota el lideratge de Joan Esteve", a més de reforçar el creixement del grup.

Joan Esteve va assumir la presidència el 2012, en un moment crític, i en aquests cinc anys ha impulsat projectes rellevants, com un acord mundial per al desenvolupament de diversos projectes de recerca pròpia o la internacionalització, aconseguint una cuita de prop del 70% de les vendes internacionals.

Conseller delegat

La posició de conseller delegat passarà ara a les mans d'Staffan Schüberg, que dirigirà les tres àrees de negoci del grup Esteve -química, farmacèutica i genèrics-, l'àrea científica i les unitats de suport del grup.

Schüberg ha desenvolupat la major part de la seva carrera en la farmacèutica danesa Lundbeck, en la qual ha ostentat la vicepresidència executiva i el lloc de chief commercial officer.

Esteve va tancar 2016 amb un volum de negoci de 813 milions d'euros i empra a un total de 2.473 persones, amb presència a Europa, Estats Units, Mèxic i Xina.

Més informació
MJN, el control efectiu de l’epilèpsia
Les empreses catalanes, les que més patenten de l'Estat
Einstein a l'Espluga de Francolí
Avui et destaquem
El més llegit