Esteve compra l'alemanya Riemser per especialitzar-se més

La farmacèutica obté més presència en el mercat europeu i productes propis en l'àmbit hospitalari

Els laboratoris Esteve | Esteve Els laboratoris Esteve | Esteve

Esteve ha adquirit la farmacèutica alemanya Riemser, segons ha informat la companyia en un comunicat. Amb aquesta operació la farmacèutica catalana aconsegueix una major presència en els mercats farmacèutics europeus més importants i un portfoli de productes propis especialitzats i d'ús hospitalari, d'on provenen més del 80% de les vendes de l'alemanya. En concret, Rimester té un portfoli de productes diversificat en diferents àrees terapèutiques, principalment oncologia, neurologia i d'altres teràpies.

La companyia té una planta de fabricació a Alemanya i presència física directa al mateix país, Regne Unit, França i l'Estat espanyol i està valorada en més de 400 milions d'euros. Aquesta compra accelera la transformació d'Esteve en una farmacèutica especialitzada, ja que més del 60% de les seves vendes provindran de productes propis.

El CEO d'Esteve, Staffan Schüberg, ha afirmat que aquesta adquisició "contribueix de forma rellevant a l'avenç del pla estratègic per fer d'Esteve una companyia farmacèutica molt més internacional amb producte propi i en l'àmbit de la medicina especialitzada". Ha afegit que Riemser aporta coneixement i experiència al mercat hospitalari europeu, així com presència farmacèutica en quatre dels grans mercats europeus.

Riemser va ser fundada el 1992 i el 2012 va ser adquirida per Ardian, a partir de llavors va centrar el negoci en la medicina especialitzada i l'expansió internacional. El CEO de Riemser, Konstantin von Alvensleben, ha assegurat que conjuntament explotaran els punts forts i continuarà l'expansió internacional i del negoci. L'operació, sobre la qual les dues parts han acordat no explicar el valor econòmic, es tancarà durant el primer trimestre del 2020.

Més informació
Towa Pharmaceutical compra a Esteve la divisió de genèrics per 320 MEUR
Esteve, la UAB i Almirall són les empreses que més patenten
Esteve entra al negoci de la cirurgia oftalmològica
Avui et destaquem
El més llegit