Towa Pharmaceutical compra a Esteve la divisió de genèrics per 320 MEUR

L'operació permetrà a la japonesa subministrar medicaments a Europa i Estats Units

Els laboratoris d'Esteve | Esteve Els laboratoris d'Esteve | Esteve

La farmacèutica japonesa Towa Pharmaceutical ha aconseguit un acord amb la catalana Esteve per adquirir la seva divisió de genèrics, Pensa Investments, per un total de 320 milions d'euros en un sol pagament anticipat en efectiu, una adquisició que es completarà a finals de gener de 2020. Amb aquesta operació, Towa podrà subministrar medicaments genèrics no només a Japó, sinó també a altres mercats del món a través de la plataforma productiva especialitzada en pellets que Pensa té a Espanya i de la seva xarxa de filials a Europa i Estats Units.

El president de Towa Pharmaceutica, Itsuro Yoshida, ha destacat que l'operació li permetrà crear les bases per a la seva expansió internacional a gran escala. "Ho farem gràcies a les xarxes comercials que Pensa té a Europa i Estats Units, la seva experiència i el seu coneixement de les normatives de l'EMA i de la FDA i de les pràctiques comercials a cada país, així com el seu centre de producció a Europa", ha afegit.

Les (des)inversions d'Esteve

Esteve ja va avançar el 2018, en el marc del seu pla estratègic, la seva intenció de concentrar el seu negoci en producte propi i àrees de medicina especialitzada, per la qual cosa aquesta desinversió és un "primer pas lògic" en el seu procés de transformació. El conseller delegat d'Esteve, Staffan Schüberg, ha argumentat que aquesta operació els permetrà focalitzar-se en el seu core business i accelerar la seva transformació en "una companyia farmacèutica global especialitzada i innovadora".

Amb seu a Kadoma (Japó), la cotitzada Towa Pharmaceutical es dedica des de 1951 a la recerca, el desenvolupament, la producció i el màrqueting de fàrmacs genèrics, té un equip de més de 3.100 empleats i les seves vendes totals sumen 105.104 milions de iens -uns 867 milions d'euros-. Per la seva banda, Esteve, amb seu a Barcelona i fundada el 1929, compta amb prop de 2.300 professionals i presència a Europa, Estats Units, Mèxic i Xina; el 2018 va facturar 758 milions d'euros, amb un pes del 73% procedent de mercats internacionals.

Més informació
Mor Josep Esteve Soler, expresident de la farmacèutica Esteve
Esteve rebaixa de 103 a 85 els afectats per l'ERO
Avui et destaquem
El més llegit