L’agència de caçatalents de Vic que s’estén per tot l'Estat

Des d’aquest any ja tenen més oficines fora de Catalunya que a dins

Dos directius catalans | Cedida Dos directius catalans | Cedida

Etalentum és una agència de caçatalents que, des de Vic, s’està estenen per tot l’Estat espanyol. És la que té més oficines, un total de 32. Apliquen una estratègia de proximitat, per arribar a les empreses locals, i unes eines tecnològiques d’última generació per a la selecció del personal. Aquest 2023 complirà deu anys.

Amb la recent inauguració de les delegacions de Saragossa i Reus, Etalemtum disposa en aquests moments de 32 oficines. Preveuen arribar a les 35 quan, a mitjans de l’any vinent, celebrin el desè aniversari. I no descarten expandir-se cap a altres països, concretament a Itàlia. Des d’aquest any ja tenen més oficines fora de Catalunya que a dins, segons precisa Marc Tierz, director de màrqueting.

Els fundadors d’Etalentum, els vigatans David Boixader i Jaume Alemany, van crear un model d’agència de headhunters basada en la proximitat, en el coneixement del teixit empresarial del territori on està implantada una determinada oficina, i en les eines tecnològiques per a seleccionar directius i professionals d’alta especialització.

Robinson, el robot que aplica intel·ligència artificial en el cribratge de currículums

Boixader i Alemany van dissenyar una plataforma tecnològica que utilitzen totes les seves oficines en els processos de selecció de personal. A sobre, han anat incorporant més eines. L’última és Robinson, un robot que aplica intel·ligència artificial en el cribratge de currículums, però no per descartar candidats, sinó per tot el contrari, per evitar que s’eliminin candidats que poden ser interessants. Tierz assenyala que algunes empreses de selecció de personal utilitzen softwares, amb una sèrie d’algoritmes o dades preestablertes, que sovint descarten candidats per qüestions de format o altres motius quan són perfectament aptes. Robinson afina la selecció. Aquest sistema es va testar a principis d’any i, en l’actualitat, ja està totalment operatiu.

Etalentum ha elaborat una enquesta entre empreses i candidats per saber que busquen uns i altres. Contraposa el que espera una part de l’altra. Aviat presentaran les conclusions, però Tierz avança que es constata un decalatge, una manca d’alineació entre les prioritats de les empreses i les dels treballadors. “Vénen canvis en el mercat laboral i interioritzar les dades d’aquests estudis pot ser de gran utilitat”, puntualitza.

A diferència de conegudes agències com Seeliger & Conde, liderada per Luis Conde, que assessora grans corporacions com les de l’IBEX35 en la selecció d’executius, Etalentum se centra en les pimes. Tierz precisa que el target són empreses que facturen entre 5 i 25 milions d’euros, amb plantilles de menys de 100 empleats, si bé molts dels seus clients superen aquestes dimensions.

Seleccionen directius i professionals d’alta qualificació per a pimes de sectors estratègics

S’enfoquen especialment a la selecció de directius i professionals per a sectors estratègics com tecnologia de la informació, ciències de la vida o la logística, entre altres. També es dediquen a la selecció de perfils internacionals, tant per part de multinacionals que s’implanten a l’Estat, com d’empreses que necessiten incorporar personal a l’estranger.

Etalentum ha donat un salt aquest any, que tancarà amb una facturació de més de quatre milions d’euros, gairebé el doble que el 2021. A Catalunya, disposen d’oficines a Figueres, Girona, Granollers, Igualada, L’Hospitalet, Manresa, Olot, Sabadell, Sant Cugat, Sant Joan Despí, Reus, Terrassa, Vic i tres de Barcelona ciutat. A l’Estat, a Alacant, Elx, Eivissa, Logroño, Madrid (dues), Murcia, Palma de Mallorca, Pamplona, Sant Sebastià, Saragossa, Sevilla, Toledo, Tudela, València (dues) i Saragossa.

El personal de la xarxa d’oficines, en la seva major part franquiciades, es reunirà del 14 al 16 de desembre a l’Hotel Barcelona Golf, de Sant Esteve Sesrovires, en la convenció anual d’aquesta agència.

Els orígens

David Boixader i Jaume Alemany, fundadors d’Etalentum Selección, es van conèixer en un màster de la Universitat de Vic (UVic-UCC). Precisament, del treball final del màster -de Direcció Estratègica i Emprenedoria per a Pimes- va sorgir la idea de crear el 2013 una agència de headhunting a partir d’eines tecnològiques que operés amb criteris de proximitat a les empreses clientes. L’any passat, el Ministeri de Ciència i Innovació els va reconèixer com a Pime Innovadora i van rebre el suport del CDTI.

Més informació
La IA catalana que optimitza els processos de contractació
BoGrowth, el 'headhunting' pel “privilegi de viure a València”
Avui et destaquem
El més llegit