Experts mundials d'Irena i Ey insten a accelerar el desenvolupament de les renovables

La Fundació Naturgy i IESE Business School organitzen una jornada per debatre el paper de les energies renovables a l'hora d'assolir els objectius climàtics

S'ha celebrat la 15a edició del cicle de conferències 'Energy Prospectives' | Cedida S'ha celebrat la 15a edició del cicle de conferències 'Energy Prospectives' | Cedida

El director general de l'Agència Internacional d'Energies Renovables (IRENA), Francesco La Camera, i el líder mundial en Energies Renovables d'Ey, Arnaud De Giovanni, han participat en la 15a edició del cicle de conferències Energy Prospectives, la jornada organitzada per Fundació Naturgy i IESE Business School dedicada, en aquesta ocasió, a la transició energètica i el desenvolupament d'energies renovables.

A l'obertura de la jornada, el president de Naturgy, Francisco Reynés, s'ha referit al trilema energètic, consistent en “el necessari equilibri entre energia segura, avançar en descarbonització per lluitar contra el canvi climàtic i fer-ho al paraigua de preus assumibles”. Reynés ha apuntat al compromís de la companyia amb els objectius de desenvolupament de renovables, apuntant al convenciment d'estar en la tendència adequada. "Som una de les empreses més antigues de l'Estat i al llarg d'aquests anys hem demostrat la nostra resiliència. Volem fer front al futur contribuint a la transformació del món, ja que l'energia i la seva adaptació al futur és essencial per a nosaltres”, ha afirmat el president de Naturgy.

Reynés: "Volem fer front al futur contribuint a la transformació del món, ja que l'energia i la seva adaptació al futur és essencial per a nosaltres”

Per part seva, La Camera ha centrat la seva intervenció en la necessitat d'accelerar el desenvolupament de renovables, reconeixent el que s'havia fet en el passat, però destacant l'obligació d'incrementar el ritme per assolir els objectius climàtics. “En un any hem instal·lat més capacitat renovable que nuclear en els darrers 70 anys. La generació renovable és l'única opció coherent amb els objectius de l'Acord de París”, ha afirmat. Així i tot, ha instat a incrementar l'ambició en els pròxims anys per assolir l'objectiu d'11 terawatts el 2030.

Més info: Naturgy impulsa una Unitat d'Innovació tecnològica per potenciar les energies renovables

Posar el focus en la innovació de les infraestructures, la reestructuració i el redisseny dels mercats, les interconnexions, i les polítiques i normatives d'eficiència energètica són algunes de les claus que ha d'adoptar la Unió Europea per assolir els objectius renovables. “Si no estem interconnectats no aconseguirem la transició energètica. Un dels reptes principals és dotar d'una bona infraestructura, flexibilitat i equilibri a la xarxa”, ha apuntat La Camera.

"Molt a fer en poc temps"

Pel director general d'Irena "tenim un temps limitat per assolir els resultats que busquem i necessitem. Si deixem passar el temps, el risc climàtic tindrà un alt impacte en el sistema econòmic i la nostra qualitat de vida, per això hem d'accelerar ara el que hauríem d'haver començat fa 20 anys". En aquest mateix sentit, De Giovanni ha emfatitzat que “necessitem tota mena d'energies a tots els països. Tenim molt a fer en poc temps, de manera que els biocombustibles seran importants. Probablement, no són l'única solució, però ajudaran a resoldre els problemes en alguns sectors. L'entusiasme sobre alternatives com el biometà és lògic perquè serà rellevant i parteix de la solució a la descarbonització de l'economia”.

Més informació
El consell de Naturgy valida l'estructura directiva, sense un conseller delegat
Naturgy, reconeguda per la seva acció contra el canvi climàtic i la gestió de l'aigua
Naturgy incrementa un 20% els guanys fins als 1.986 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit