Barcelona acull l'Exponential Day amb més de 400 empreses

Es tracta de la primera trobada d’aquesta iniciativa a Catalunya, que ja s’aplica a les oficines d'Acció a Silicon Valley i Seül

Tret de sortida a l'Exponential Day | Acció Tret de sortida a l'Exponential Day | Acció

Tret de sortida a l'Exponential Day. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que “toca repensar la innovació per sobreviure al segle XXI; el teixit empresarial català ha d’abraçar la innovació disruptiva per tenir una posició de lideratge en la indústria 4.0”. Chacón ho ha explicat durant la inauguració de la primera edició de l’Exponential Day. L’acte ha reunit més de 400 empreses al World Trade Center de Barcelona per aprendre la metodologia per anar un pas més enllà de la innovació tradicional i començar a créixer de forma exponencial.

Més info: Empreses de Catalunya: Ja som a Silicon Valley!

Aquest acte s’emmarca en la iniciativa Catalonia Exponential d'Acció. Es tracta de la primera trobada d’aquesta iniciativa a Catalunya, que ja s’aplica a les oficines d'Acció a Silicon Valley i Seül; que té per objectiu transformar l’ecosistema empresarial català perquè se situï en una posició de lideratge durant la quarta revolució industrial.

La consellera ha destacat que “avui el cicle de vida de les empreses pot arribar a mesurar-se en mesos en lloc d’anys, per això cal accelerar la transformació de les empreses en organitzacions exponencials”. En aquest context, Chacón ha recordat que “la innovació és l'única manera de crear valor i diferenciar-se per construir un país competitiu amb moltes oportunitats per avui i per demà”. Segons la titular d’Empresa i Coneixement, “des del departament focalitzarem els nostres esforços a donar suport a les empreses i a la societat de manera col·lectiva perquè puguin competir en aquest entorn de plataformes digitals’”.

Organitzacions exponencials

La primera edició de l’Exponential Day ha reunit més de 400 empreses i ha comptat amb la participació de Salim Ismail, membre fundador de la Singularity University de Silicon Valley i actual president d’OpenExO, una plataforma d’acceleració de la transformació de les empreses. Ismail ha explicat les principals tendències tecnològiques vinculades a la quarta revolució industrial.

Per la seva banda, el vicepresident d’OpenExO, Francisco Palao, també ha impartit una ponència sobre l’aplicació pràctica d’aquesta metodologia de transformació, en la qual ha participat HP per explicar la seva experiència.

Durant la jornada també hi ha hagut una taula rodona entre directives de les empreses Social Car, Vilynx, Innomads-Forcadell i Girbau, així com un workshoppràctic per a empreses i professionals que estiguin començant a treballar projectes d’innovació disruptiva.

Més informació
Silicon Valley, "l'ascens a l'Himàlaia" de les startups catalanes
Party Advisor: anar de festa amb Silicon Valley
Gala Freixa: “A Silicon Valley hi ha moltes startups que no aporten cap valor a la societat”
Avui et destaquem
El més llegit