Factorenergia instal·larà 462 panels fotovoltaics a Biscaia

L'empresa catalana tanca un acord amb el fabricant de components per mobles Subiñas per ampliar la instal·lació elèctrica de la seva planta a Mungia

El director general de Factorenergia, Emili Rousaud | EP El director general de Factorenergia, Emili Rousaud | EP

Factorenergia instal·larà 462 panels fotovoltaics a una planta de l'empresa del sector del moble Subiñas a Mungia (Biscaia). La nova instal·lació de l'empresa catalana a la fàbrica basca comptarà amb una potència total de 191,73 Kwp, i forma part d'un nou acord entre la comercialitzadora d'energia i la companyia de components per a mobiliari.

Segons ha explicat l'empresa en un comunicat, la instal·lació forma part de l'estratègia a llarg termini de Subiñas, que incorpora un compromís amb l'economia circular, la sostenibilitat i l'ús eficient dels recursos i l'energia. En aquest sentit, la transició cap a l'energia fotovoltaica de la companyia basca a la seva fàbrica de Mungia evitarà l'emissió de més de tona i mitja de CO2 cada any.

Per al CEO de Factorenergia, Emili Rousaud, l'acord reflecteix "la tendència d'avenç social en la lluita contra el canvi climàtic". Segons Rousaud, "les sol·licituds rebudes per Factorenergia per a instal·lacions d'autoconsum energètic" rebudes durant el primer semestre de 2021 doblen les realitzades en el mateix període de 2020.

Per la seva banda, el CEO de Subiñas, Javier Subiñas, ha afegit que el compromís de la companyia amb l'economia circular i la sostenibilitat "en totes les etapes del cicle productiu" és una part fonamental de la seva estratègia a llarg termini. La tria de Factorenergia per a realitzar la instal·lació respon, segons Subiñas, a la seva "trajectòria i valors", que fan de la catalana un "aliat idoni" per a la transició sostenible.

Més informació
Factorenergia entra al mercat portuguès
Avui et destaquem
El més llegit