Factorenergia entra al mercat portuguès

La companyia catalana compta amb més d'11.000 clients, principalment, empreses, i ha facturat 30 milions d'euros l'últim any

Factorenergia es fa amb una participació majoritària en la portuguesa Enforcesco Factorenergia es fa amb una participació majoritària en la portuguesa Enforcesco

Factorenergia desembarca en el mercat elèctric portuguès amb l'adquisició d'una participació majoritària en la comercialitzadora lusitana Enforcesco, informa la companyia. La comercialitzadora elèctrica va assenyalar que aquesta operació suposa "una gran oportunitat per créixer a Portugal i consolidar-se en el mercat ibèric, oferint els seus productes tant d'electricitat com de gas".

Més info: El RACC i Factorenergia s’alien per l’eficiència energètica

Enforcesco, que comercialitza sota la marca YLCE, va facturar l'any passat 30 milions d'euros i compta amb més de 11.000 clients, principalment empreses. El conseller delegat de Factorenergia, Emilio Rousaud, ocuparà el càrrec de vicepresident de Enforcesco, mentre el fundador de la comercialitzadora lusitana, Joao Nuno Serra, continuarà com a president. A més, tres consellers de la companyia espanyola s'incorporaran al consell d'administració de Enforcesco.

Rousaud valora que l'operació "té una gran importància estratègica en l'expansió de Factorenergia". "El nostre objectiu és el de contribuir al creixement de Enforcesco a través de la transferència de tecnologia, i l'ampliació de la cartera de productes de la companyia", assegura.

Per part seva, el directiu portuguès considera que l'acord suposa una "gran oportunitat" per a Enforcesco. "És un honor comptar com a soci amb una companyia com Factorenergia, que va ser pionera en el mercat espanyol i que ha demostrat en aquests vint anys de recorregut que és una empresa amb una gran capacitat d'innovació, sòlida amb més de 80.000 clients i que aposta per l'energia del futur oferint productes de sostenibilitat i autoconsum", afegeix Joao Nuno Serra.

Més informació
Un fons públic canadenc entra com a soci majoritari a Factorenergia
El preu de l'electricitat rebaixa els beneficis de Factor Energia
Els nous suports de Torres per presidir la Cambra
Avui et destaquem
El més llegit