La facturació de les empreses espanyoles puja un 39,9% al maig

El creixement interanual queda lluny dels prop de 60 punts percentuals registrats durant el mes d'abril

El sector manufactureer és un dels líders en creixement interanual post-pandèmia | ACN El sector manufactureer és un dels líders en creixement interanual post-pandèmia | ACN

La facturació de les empreses del conjunt de l'Estat Espanyol va pujar un 39,9% interanual al maig, respecte del mateix mes de l'any 2020. Aquesta xifra suposa un descens proper als 19 punts percentuals respecte a la taxa de creixement interanual de la facturació de les empreses durant el mes d'abril.

Les dades provisionals de l'Índex de Xifra de Negocis Empresarial que ha publicat aquest dimecres l'INE revela que si es corregeix la sèrie pels efectes estacionals i del calendari, la variació anual en la facturació de les empreses espanyoles es queda en el 37,7%, un 20,3% menys que a l'abril, segons l'Institut Nacional d'Estadística.

El creixement es manté en tots els sectors estudiats, amb un clar lideratge dels serveis no financers de mercats (+42%) seguit de les indústries extractives i manufactureres, amb un creixement del 38,4%. Per la seva banda, el sector de l'energia elèctrica i l'aigua, així com el de sanejament i gestió de residus, van registrar creixements inferiors als que ostenten el lideratge, amb uns increments del 36,9% i el 35,6.

Pel que fa a la variació mensual de l'Índex general de la Xifra de Negocis Empresarial entre els mesos de maig i abril del 2021 eliminant els efectes estacionals i de calendari va ser del 0,6%, un punt més que al mes anterior. Dels quatre sectors analitzats, dos presenten taxes mensuals positives i dues de negatives. El Comerç és el que va registrar un major increment, de l'1,2%, mentre que el descens més gran es va donar en les Indústries extractives i manufacturera (-1,7%).
 

Més informació
La facturació de la indústria catalana s'enfila un 48,6%
Avui et destaquem
El més llegit