Denuncien absència de farciment metàl·lic en algunes joies de Tous

L'Audiència Nacional investiga una presumpta estafa que afectaria quatre milions de peces a la venda en 45 països

Una de les botigues de Tous | Europa Press Una de les botigues de Tous | Europa Press

L'associació de consumidors i usuaris de joies que va interposar una denúncia contra Tous per estafa va comprar productes a la seva pàgina web i en botigues de quatre ciutats i les va sotmetre a l'anàlisi i contrast d'un laboratori cordovès. De les conclusions es desprèn que a les peces els faltava farciment metàl·lic, de manera que no s'ajustaven a les característiques amb què estaven sent ofertes al mercat. Al seu web, la marca assegura que "compleix tots els estàndards mundials de certificació de metalls preciosos de primera llei".

Segons la documentació de la causa a la qual ha tingut accés Europa Press, davant les sospites que els productes de Tous no fossin el que semblaven, l'associació Consujoya va adquirir el mític ós que fabrica la firma en la seva versió penjant d'adult i nena i acabat en "plata de primera llei", en establiments de Còrdova, Màlaga i Madrid i a la pròpia web de Tous.

Les mostres van ser reexpedides al laboratori Ecomep de Còrdova, l'informe del qual va constatar que el farcit era no metàl·lic i contenia amb una estructura hidrocarbonada que incomplia la normativa del Reglament de la Llei de Metalls. El mateix veredicte va donar l'Institut Universitari de Nanoquímica de la Universitat de Còrdova en analitzar les peces adquirides a la web.

Els denunciants van posar els fets en coneixement de la Fiscalia de Còrdova, que després de recaptar l'informe de la Guàrdia Civil, va trobar indicis de delictes de publicitat enganyosa, estafa continuada, falsedat en document i corrupció en els negocis, no només en la pròpia Tous, sinó també en el laboratori de contrast que acredita la qualitat de les seves joies, Applus Laboratories, amb seu a Barcelona.

Més informació
Tous s'aferra a Barcelona i estrena la seva 18a botiga
Tous obre un hub digital a Barcelona per captar talent i innovar
Un directiu de Tous entra al consell d'administració de Cottet
Avui et destaquem
El més llegit