Fibracat dóna targetes SIM per connectar pacients i famílies

Aquesta acció s’emmarca en un seguit d’iniciatives per reforçar la connectivitat de les persones en aquests moments excepcionals

Una dona ingressada contacta amb els seus familiars virtualment | Cedida Una dona ingressada contacta amb els seus familiars virtualment | Cedida

Fibracat se suma a la iniciativa de la Societat Catalana de Tecnologia (filial de l’Institut d’Estudis Catalans – IEC-) d’acompanyament telemàtic dels pacients de coronavirus. Segons informen en un comunicat, el projecte solidari, batejat amb el nom de TelecomuniCAT, pretén que les persones ingressades per covid-19 puguin estar acompanyades de familiars i amics, de manera virtual. Per fer realitat aquest contacte telemàtic es necessiten dispositius i connexió a internet. L’aportació de Fibracat al projecte són les targetes SIM amb dades de connexió mòbil. Per aconseguir dispositius en bon estat, nous o de segona mà, o, per fer un donatiu econòmic per comprar-ne, l’IEC ha iniciat una campanya de micro-mecenatge, on es poden fer aportacions a partir de 5 euros.

En una primera fase del projecte, perquè cap pacient quedi aïllat de l’entorn, col·laboren els hospitals de referència com l’Hospital Clínic, l’Hospital de Bellvitge, el Parc Taulí de Sabadell, l’Hospital Germans Trias i Pujol, l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i l’Hospital del Mar. En una segona fase, no es descarta arribar a altres equipaments sanitaris.

La cofundadora de Fibracat, Meritxell Bautista, assenyala que “la col·laboració públic-privat forma part del nostre ADN i és, en aquests moments de situació d’emergència, quan aquest binomi encara és més potent i necessari”. També considera que, “tot i que, per Fibracat aquesta aportació representa un esforç econòmic important, en aquests moments l’acompanyament de les persones que estan hospitalitzades no té preu”. Per això, anima a col·laborar amb el projecte TelecomuniCAT donant tauletes o amb aportacions econòmiques “perquè empreses i societat civil contribuïm a arribar on l’administració per sí sola no arriba, en aquests moments de dificultats".

Més informació
Les asseguradores creen un fons de 37 MEUR per donar cobertura als sanitaris
Ho vols, però no ho tens: el món comercial en temps de covid-19
Avui et destaquem
El més llegit