Ficosa inverteix 10 MEUR en un 'hub' de mobilitat elèctrica

L'empresa d'automoció contracta 60 nous enginyers a Viladecavalls

Inauguració Hub d’e Mobility | Cedida Inauguració Hub d’e Mobility | Cedida

Ficosa ha invertit 10 milions d'euros en el seu nou hub e-Mobility, un centre especialitzat en el desenvolupament de tecnologies per a la mobilitat elèctrica pioner a nivell nacional i internacional. L'equipament, que es troba a la seu de la companyia a Viladecavalls, disposa de 1.200 metres quadrats i compta amb 120 enginyers, 60 dels quals són noves contractacions.

Més info: Pujol: "Si ens fessin boicot no es vendrien cotxes"

La posada en marxa d'aquest hub, el cinquè de la planta, s'emmarca dins l'estratègia de la companyia dirigida per Xavier Pujol per enfocar el seu model de negoci cap a les noves tecnologies. L'any 2017 la inversió total de la companyia va superar els 90 milions d'euros i un 50% d'aquest import es va destinar a aquest àmbit.

La previsió és que l'aposta de Ficosa per les noves tecnologies assoleixi els 500 milions d'euros entre el 2019 i el 2023.

Una flota híbrida i elèctrica

El hub d'e-Mobility disposa d'unes instal·lacions d'última generació que alberguen quatre nous laboratoris per desenvolupar mecatrònica. En aquest centre, Ficosa desenvolupa i produeix solucions software i hardware per vehicles híbrids i elèctrics, en concret sistemes de gestió de bateries (BMS) i carregadors a bord (OBC). 

Pujol afirma que el nou centre permet a la multinacional situar-se "al capdavant de la revolució que suposa la mobilitat elèctrica per al sector amb un centre punter a escala global". Així mateix, explica que aquestes instal·lacions completen els hubs de connectivitat i seguretat de Ficosa a Viladecavalls, tot consolidant "l'aposta de Ficosa per les tres tecnologies clau en l'actual transformació de l'automòbil i culminant el procés de transformació tecnològica de Viladecavalls".

El CEO de Ficosa destaca que de cara a 2019 la companyia "preveu reforçar l'equip del hub d’e-Mobility amb 100 enginyers així com ampliar les instal·lacions amb 750 metres quadrats més i amb un laboratori addicional" per poder donar resposta al creixement que la multinacional està experimentant en l'àmbit de la electromobilitat.

Connectats i segurs

El nou hub d'e-Mobility completa els hubs de connectivitat i seguretat de Ficosa a Viladecavalls, els quals treballen per a tota la companyia a escala global. D'aquesta forma, l'empresa reforça el seu lideratge en els productes estratègics que estan destinats a una conducció més assistida, el vehicle autònom, el cotxe connectat i l'e-mobilitat, i que s'han convertit en els pilars del creixement del grup.

 

Pujol: "El centre de Viladecavalls s’ha posicionat com un dels més punters a escala mundial en les tecnologies de visió, e-mobility, connectivitat i seguretat"

"El centre de Viladecavalls s’ha posicionat com un dels més punters a escala mundial en les tecnologies de visió, e-mobility, connectivitat i seguretat i és, sense dubte, la força tractora de tota la transformació tecnològica que ha experimentat Ficosa durant els últims anys gràcies a la reconversió industrial del Centre Tecnològic de Viladecavalls així com en innovació, tecnologia i en el reforç de l’equip d’enginyeria", ha apuntat Pujol.

El motor de l'enginyeria

Ficosa ha realitzat una important ampliació de l'equip d’enginyeria enfocat a aquests nous productes tecnològics, aconseguint una xifra rècord de més de 1.170 enginyers arreu del món. D'aquests, més de 700 treballen al Centre Tecnològic de Viladecavalls, el centre d’enginyeria més important del grup al qual només l'any passat es van contractar 160 enginyers. 

Hub d’eMobility Ficosa

La forta aposta per capitalitzar les innovacions i els últims avenços del sector ha portat a la companyia a incrementar els seus recursos destinats a l’R+D, que al 2017 s’han situat al voltant d’un 8% de les vendes.

En relació amb l'important pla d’inversions que està duent a terme la multinacional, el 2017 la seva inversió total ha superat els 90 milions d’euros, un 50% d’aquest import s’ha destinat a les noves tecnologies. La companyia preveu destinar al negoci de nous productes tecnològics més de 500 milions d’euros entre 2019-2023.

Més informació
Ficosa crea per a Audi el primer retrovisor digital d'Europa
Ficosa inverteix 50 milions en un nou centre al Marroc
Avui et destaquem
El més llegit