Ficosa inverteix 50 milions en un nou centre al Marroc

El grup de components per cotxes s'instal·la a Àfrica amb l'obertura d'una fàbrica de producció a Rabat

Ficosa s'instal·la a Rabat | Cedida Ficosa s'instal·la a Rabat | Cedida

 

Ficosa ja corre a Àfrica amb l'obertura d'un nou centre de producció a Rabat, en el qual ha invertit 50 milions d'euros, segons ha informat la pròpia. La nova planta del fabricant català de components de vehicles té una superfície de 12.000 metres quadrats (ampliables fins a 17.000) i donarà feina a unes 700 persones. D'aquesta manera, l'empresa preveu aconseguir una facturació anual aproximada de 150 milions d'euros el 2022.

Més concretament, Ficosa ha instal·lat el Centre d'Excel·lència en Càmeres per a tot el grup en aquesta nova fàbrica. Des d'allà es desenvoluparà i produirà sistemes de visió d'alta complexitat "crucials" per al cotxe del futur. A més, en aquestes instal·lacions, la companyia també produirà conjunts de cables elèctrics i productes tradicionals per al mercat local, com miralls exteriors, sistemes de canvi de marxa i sistemes de rentat.

El conseller delegat de la firma, Javier Pujol, ha destacat que la planta de Rabat representa una peça "estratègica" per a tot el grup i que reforçarà el Centre Tecnològic que l'empresa té a Viladecavalls (Barcelona). Per la seva banda, el ministre d'Indústria, Inversions, Comerç i Economia Digital del Marroc, Moulay Hafid Elalamy, ha assenyalat que l'obertura de Ficosa suposarà per al país marroquí un impuls al sector de l'automòbil nacional cap a un "nivell superior".

Més informació
Ficosa tanca cinc contractes per 200 milions d'euros a la Xina
Ficosa i Panasonic llancen una unitat de control telemàtic pel cotxe
Ficosa no correrà fora de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit