Ficosa no correrà fora de Catalunya

La multinacional de sistemes de vehicles controlada per Panasonic mantindrà la seu social a Viladecavalls

La família Pujol lidera la multinacional Ficosa | EP La família Pujol lidera la multinacional Ficosa | EP

Ficosa es queda a Catalunya. El conseller delegat de la multinacional de sistemes i components de vehicles controlada per Panasonic, Xavier Pujol, ha confirmat que la seva seu social seguirà a Viladecavalls (Vallès Occidental). Els motius? "Mentre tinguis un negoci estable i no tinguis dependència, el pànic no té fonament", ha assegurat un cop finalitzada la sessió del cicle Capitans d'Indústria organitzat pel Cercle d'Economia. 

Tot i això, també s'ha mostrat respectuós i comprensiu amb el trasllat de seus de la gran majoria d'empreses catalanes que cotitzen a l'Ibex 35 ja sigui per la necessitat d'obtenir fons o perquè exporten un 80% de la seva producció a la península ibèrica. L'única excepció és Grífols. Segons Pujol, mantenir la seu a Catalunya permet "donar tranquil·litat" i oferir una imatge de continuïtat dels negocis de cara a la societat. 

Alhora, el directiu català també s'ha mostrat molt crític amb les campanyes de boicot als productes catalans: "Es fa mal al país". 

No fer cas dels polítics

En els compassos finals de la sessió, l'expresident del Cercle d'Economia Antón Costas ha preguntat sobre el paper de l'administració en el sector i el president de Ficosa, Josep Maria Pujol, no ha dubtat en respondre: "Jo segur que no seré polític". D'aquesta manera, ha volgut recordar que fa poc més d'un any va participar en una col·loqui públic amb un ministre espanyol i va dir al públic que no havien de fer cas dels polítics.  

"Ens hem internacionalitzat perquè ho hem sentit així i no perquè políticament ens hagin dit que ens hem d'internacionalitzar", ha afegit Pujol (pare). Tant és així que Ficosa ja ha invertit 50 milions d'euros per començar a fabricar en un centre d'operacions mundial de cables elèctrics i càmeres de Rabat (Marroc) durant aquest 2018. Es preveu que tingui una facturació de 145 milions d'euros i un total de 750 treballadors de cara al 2022.

"No crec massa en l'administració, tinc gran confiança en els equips humans, la creativitat i la iniciativa", ha conclòs. I de moment, la iniciativa passa per seguir fent de Viladecavalls el centre d'excel·lència de Ficosa. 

Més informació
Ficosa tanca un contracte de 34,5 milions d'euros amb un fabricant d'automòbils asiàtic
Boicot als productes catalans
No són 3.000 empreses, són 332 (de veritat)
Avui et destaquem
El més llegit