Ficosa tanca un contracte de 34,5 milions d'euros amb un fabricant d'automòbils asiàtic

La comanda d'aquest nou producte d'última generació amplia l'oferta de l'empresa en el camp dels canvis de marxa 'by wire'

La planta de Viladecavalls que va adquirir Ficosa La planta de Viladecavalls que va adquirir Ficosa

Ficosa ha tancat el seu primer contracte de canvi de marxes rotatiu by wire amb un fabricant d'automòbils asiàtic per un valor total de 34,5 milions d'euros.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, la comanda d'aquest nou producte d'última generació amplia l'oferta de Ficosa en el camp dels canvis de marxa by wire i, alhora, la companyia no només proveeix el selector rotatiu de canvi, sinó que lliura el sistema complet, que inclou la unitat de control motor i l'actuador de la caixa del canvi.

El director de la unitat de negoci Command & Control de Ficosa, Ignasi Castelló, ha destacat que és la primera vegada en la història de la companyia que tanca un contracte de canvi de marxes rotatiu by wire, la qual cosa ha assegurat que és una "gran fita" amb el qual l'empresa amplia el porfolio de productes.

El programari d'aquest sistema ha estat desenvolupat al Centre Tecnològic de Viladecavalls, mentre que la producció s'està duent a terme al Centre Tècnic de Taicang, a la Xina.

D'altra banda, Ficosa també ha tancat un contracte amb un altre fabricant de cotxes asiàtic per a la producció d'una palanca de canvi de marxes 'by wire' per un valor total de 6,9 milions d'euros, i ja ha iniciat la producció en sèrie a la planta de Taicang.

Segons Castelló, aquestes comandes "potencien la sòlida posició de Ficosa a Xina", un mercat clau per a la companyia, on té plantes a Taicang, Chongqing i Shenyang amb el propòsit d'estar a prop dels clients asiàtics.

Més informació
Ficosa entrarà al Marroc i Malàisia
Ficosa contractarà 100 enginyers a Viladecavalls
Panasonic eleva al 69% la participació a Ficosa
Avui et destaquem
El més llegit