'Fintech', una banca 2.0?

La unió de la tecnologia i els serveis financers generen un nou sector econòmic emergent amb productes i serveis innovadors

Les 'fintech' cobreixen la demanda de serveis bancaris dels més joves Les 'fintech' cobreixen la demanda de serveis bancaris dels més joves

El sector financer, com tots els altres sectors econòmics de la societat, s’ha vist obligat a introduir l’ús de la tecnologia per conquerir un públic jove que és nadiu digital, que adopta amb rapidesa els nous serveis innovadors i que exigeix noves maneres de relacionar-se amb els diners o amb els bancs. En el marc d’aquesta reinvenció, en què cada vegada són més les empreses que fusionen tecnologia i finances, ha sorgit el terme anglès fintech, format per la truncació de les paraules angleses finance i technology, que en català es coneix com a tecnologies financeres.

Es tracta del conjunt de tecnologies digitals que s'utilitzen per millorar els serveis financers i bancaris. S’han constituït com un nou sector econòmic clarament emergent dintre del món financer i han fet aparèixer les anomenades empreses de tecnologies financeres, el model de negoci de les quals es basa a oferir productes i serveis financers innovadors que s’afegeixen als que ofereixen les entitats financeres tradicionals.

Aquestes empreses treballen per a sectors econòmics diversos com la banca, el transport, l'hoteleria o la restauració. Els serveis que ofereixen inclouen, per exemple, serveis d’ajuda digital a empreses emergents (startups), serveis bancaris com la banca electrònica o la moneda virtual, nous tipus de pagament com el de targeta sense contacte, o de finançament com el finançament col·lectiu.

Més informació
Què és una granja de clics?
Puc pagar amb bitcoins?
Fintech: una demanda dels 'millennials' i un repte per a la banca
Avui et destaquem
El més llegit