Barcelona va atreure el 2018 un total de 163 congressos
Barcelona va atreure el 2018 un total de 163 congressos

Fira amplia el seu espai amb la gestió del CCIB

L'organisme assumirà la gestió del Centre de Convencions a partir de l'1 de novembre de 2021 per potenciar el lideratge de la ciutat com a seu de congressos i esdeveniments

La Comissió de Plenari d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts inicialment la concessió d'ús privatiu del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), que serà gestionat per Fira de Barcelona a partir de l'1 de novembre del 2021, quan venç el contracte amb l'operador actual, i per un període de 25 anys. Amb aquesta incorporació, Fira augmentarà la superfície per a congressos i esdeveniments i podrà dissenyar una estratègia d'especialització dels seus recintes amb una gestió integral que contribuirà al creixement de la institució, la farà més competitiva i donarà un nou impuls al caràcter de Barcelona com a gran plataforma firal i congressual.

L'Ajuntament indica que la ciutat ostenta per primer cop en la seva història recent el primer lloc del rànquing mundial de les millors ciutats de congressos elaborat per l'Associació de Congressos i Convencions Internacionals (ICCA). Segons les dades de Barcelona Convention Bureau, Barcelona va acollir el 2017 2.134 reunions, que s'estima que van produir una repercussió econòmica rècord del turisme de reunions de 1.851 milions a la ciutat.

Després de la nova incorporació, Fira de Barcelona destinarà el recinte de Gran Via a grans fires, congressos, convencions i esdeveniments professionals, mentre que el de Montjuïc seguirà acollint fires de mida mitjana, esdeveniments de públic i petits congressos. El CCIB, de la seva banda, podria acollir congressos, convencions i esdeveniments de mida mitjana i de públic.

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona, obra de l'arquitecte Josep Lluís Mateo, té una superfície de 75.000 metres quadrats repartida en 38 sales polivalents i permet acollir, juntament amb l'auditori, fins a 15.000 assistents, comptant amb una àrea d'exposició sense columnes d'11.340 metres quadrats.

Més informació
Fira de Barcelona adjudica a Areas i Eurest 31 locals de restauració
La política no passa factura a Fira Barcelona
Serrallonga: "A mesura que l'economia millora, la Fira també creix molt"
Avui et destaquem
El més llegit