Fluidra guanya 34,1 MEUR després de fusionar-se amb Zodiac

Les dues companyies estan preparant un pla d'integració per capturar 35 milions d'euros de sinèrgies de costos

La seu de Fluidra a Sabadell La seu de Fluidra a Sabadell

Fluidra ha ingressat un total de 454,2 milions d'euros en el primer semestre, el que suposa un 0,4% més que en el mateix període de l'any passat. El benefici de la companyia s'ha situat en 34,1 milions d'euros, amb un descens del 5,7% per l'impacte dels costos de transacció de la fusió amb Zodiac que es va tancar formalment el dos d'aquest mes de juliol, després de tenir totes les autoritzacions.

Més info: Fluidra ja es pot fusionar amb Zodiac

Sense aquests costos extraordinaris, el benefici recurrent s'ha situat en 37,3 milions d'euros, un 13,3% més que l'any passat. L'Ebitda del primer semestre s'ha situat en 74,3 milions d'euros, l'1,4% més que en la primera part de l'any passat. Les vendes al conjunt d'Espanya, amb 98 milions d'euros, creixen un lleuger 0,5% i suposen un 21,6% de les vendes totals del grup.

L'endeutament de Fluidra durant els primers sis mesos de l'any s'ha situat en 202,3 milions d'euros, un 5,31% més que els 192,1 milions d'euros de la primera part de l'any passat. 

Les sinèrgies amb Zodiac

Un cop tancat el procés de fusió amb Zodiac, Fluidra preveu que la facturació s'enfili entre els 1.310 i els 1.340 milions d'euros i l'Ebitda ajustat es pugui situar en uns 230 milions d'euros en tancament de l'any.

La direcció de totes dues companyies ja està desplegant un pla d'integració per capturar el més aviat possibles els 35 milions d'euros de sinèrgies de costos alhora que accelera el creixement de vendes. 

La nova companyia preveu presentar el nou pla estratègic el pròxim mes de novembre. 

 

Més informació
Fluidra obté els millors resultats de la seva història
Fluidra supera els seus objectius i factura 781,4 milions d’euros
Avui et destaquem
El més llegit