Fluidra obté els millors resultats de la seva història

La multinacional catalana especialitzada en aplicacions per a l'ús sostenible de l'aigua guanya un 29% més fins a 31,1 milions d'euros

Eloi Planes, president de Fluidra | Cedida Eloi Planes, president de Fluidra | Cedida

Fluidra ha obtingut els millors resultats de la seva història el 2017, amb un benefici net de 31,1 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 29% més respecte a l'any anterior, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

La multinacional catalana especialitzada en aplicacions per a l'ús sostenible de l'aigua per a piscines ha registrat també la seva millor xifra de resultat brut d'explotació (ebitda), que ha assolit els 99 milions d'euros, un 15,2% més, gràcies a l'increment del volum de negoci i al desenvolupament positiu del marge.

Les vendes han augmentat un 9,6% el 2017, fins als 781 milions d'euros, davant els 713 milions de l'any anterior, la qual cosa suposa també un rècord històric.

Els ingressos del negoci a Espanya han arribat als 152,4 milions, un 0,5% menys que l'any anterior, però la companyia ha destacat que s'ha registrat un creixement del 9,1% un cop ajustades les desinversions; a la resta del sud d'Europa, les vendes s'han situat en 191 milions, un 16% més; al centre i nord del continent, en 118,5 milions (+8,6%), i a l'est, en 40,7 milions (+25,8%).

A Àsia i Austràlia, la facturació ha crescut un 8,9% fins als 152,2 milions, i la companyia ha destacat que el sud-est asiàtic ha tingut excel·lents resultats en la part posterior del negoci de piscines comercials.

A la resta del món, les vendes han assolit els 126,8 milions (+10,9%), amb un rendiment que ha estat "excel·lent" a Amèrica Llatina i Amèrica del Nord, però amb un acompliment més feble a Àfrica i d'altres regions.

La companyia també ha reduït el deute net fins als 146 milions d'euros, amb un apalancament de l'1,4 vegades sobre ebitda, la ràtio més baixa de la seva història.

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, ha destacat que l'empresa ha tancat "un altre any de grans resultats" amb un creixement a doble dígit, i ha aconseguit els seus objectius del Pla Estratègic 2018 amb any i mig d'antelació, la qual cosa reforça el seu posicionament per a la fusió amb la nord-americana Zodiac.

Més informació
Fluidra supera els seus objectius i factura 781,4 milions d’euros
Dispur surt del consell de Fluidra després de comprar Zodiac
Fluidra i Zodiac es fusionen
Avui et destaquem
El més llegit