Foment i l'Ajuntament escenifiquen el diàleg pel model de ciutat

Patronal i consistori segueixen lluny en els temes "essencials" del full de ruta de la capital però celebren establir un diàleg "cordial i molt positiu"

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, rebent l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i la primera tinent d'alcaldia Janet Sanz a la seu de la patronal | AC El president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, rebent l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i la primera tinent d'alcaldia Janet Sanz a la seu de la patronal | AC

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha rebut a la seu de la patronal l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada de la segona tinent d'alcaldia del consistori Janet Sanz. La reunió, que segons la patronal ha durat més d'una hora, ha servit per constatar "aproximacions en molts temes, però grans diferències en el més rellevant del model de ciutat".

Tot i el caràcter "cordial i positiu" de la trobada, la patronal continua acusant el govern municipal de defensar un model de ciutat contrari als sectors econòmics. President i alcaldessa, però, han celebrat la formalització de comissions de seguiment bilaterals entre Ajuntament i empresaris per tractar les demandes dels patrons. Els empresaris han demanat "un rigorós estudi sobre l'impacte econòmic" de qualsevol gran projecte transformador que s'apliqui a la capital del país, tot celebrant el "compromís" de Colau per donar suport al sector turístic.

Sánchez Llibre ha demanat a l'alcaldessa "diàleg per recuperar el lideratge europeu i internacional de la ciutat". El president de la patronal ha destacat la intenció de Foment de "millorar la projecció d'una Barcelona oberta i receptiva al món". A aquest objecte, l'empresari ha reivindicat "complicitat i participació dels operadors econòmics i empresarials" en la presa de decisions municipal, així com eliminar el "relat negatiu i crític cap als empresaris" i apostar pel creixement econòmic, i no pel "decreixement".

Més informació
Foment comença la campanya d'acreditació de competències professionals
Col·legi d'Economistes, Foment i Fepime i la guia contra l'insolvència
Foment vol multiplicar la grandària de l'empresa catalana
Avui et destaquem
El més llegit