Foment del Treball vol arribar a un acord amb Pimec i reincoporar Cecot

La Generalitat té capacitat per mesurar la representativitat empresarial, però Sánchez Llibre vol acabar primer les negociacions amb la patronal de les pimes

El president de Foment del Treball explica els objectius per al 2019 | Europa Press El president de Foment del Treball explica els objectius per al 2019 | Europa Press

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha confiat que s'arribarà a un acord amb Pimec sobre la representativitat de les patronals catalanes durant les properes setmanes: "Sóc optimista i n'estic convençut". També ha assegurat que la Cecot es reincorporarà aviat a la patronal.

Més info: Ultimàtum de Pimec a Foment per la representativitat empresarial

En la roda de premsa per informar dels acords de la junta directiva de l'organització, Sánchez Llibre ha explicat que els agents empresarials "necessiten" aquest enteniment entre patronals davant dels grans reptes empresarials i la conjuntura econòmica que afrontaran durant els anys esdevenidors.

Foment del Treball i Pimec es troben enfrontades per aquesta qüestió des de fa anys: han de decidir quina és la quota de representativitat que haurien de tenir totes dues i Fepime, la patronal de pimes de Foment.

Després de la judicialització del conflicte, la Generalitat disposa de la capacitat per mesurar aquesta representativitat, però Sánchez Llibre ha asseverat que aquest recompte no començarà fins que les negociacions amb Pimec hagin acabat.

La fórmula jurídica

Sánchez Llibre ha assegurat que Cecot es reincorporarà a la patronal "tan aviat com sigui possible", després que l'any passat fos suspesa la seva participació com a sòcia de manera temporal per haver incomplert la normativa interna de l'organització.

El president de Foment del Treball ha detallat que els secretaris generals de totes dues patronals estan estudiant la fórmula jurídica perquè l'organització vallesana es pugui tornar a adherir a Foment i ha indicat que ho farà amb el mateix estatus que tenia abans de ser expulsada.

A més, ha reiterat que s'han d'aprovar tant els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) com els de la Generalitat per garantir l'estabilitat política i econòmica, al mateix temps que ha defensat que els comptes han de ser socials per fomentar la cohesió i estimular la inversió i la confiança empresarial per crear llocs de treball.

Més informació
Foment i Cecot es retroben després d'un any de conflicte
Sánchez Llibre (Foment) acosta posicions amb la Cecot
Avui et destaquem
El més llegit