Sánchez Llibre (Foment) acosta posicions amb la Cecot

El nou president de la patronal catalana defensa que no criticarà mai "ni en públic ni en privat" a Pimec

Josep Sánchez Llibre és el nou president de Foment del Treball | ACN Josep Sánchez Llibre és el nou president de Foment del Treball | ACN

Era un secret a veus, però ja és oficial: Josep Sánchez Llibre és el nou president de Foment del Treball. L'únic candidat a les eleccions de la patronal catalana ha sigut ratificat, sense sorpreses d'última hora, durant l'assemblea general celebrada aquest dilluns a la tarda a la Via Laietana de Barcelona. El gran objectiu del seu mandat és: "Rejovenir, renovar, modernitzar, feminitzar i il·lusionar". 

Sánchez Llibre: "Desitgem la reincorporació de la Cecot"

"Hem de ser agosarats i vull que la unitat sigui la nostra senya d'identitat", ha insistit Sánchez Llibre. Una unitat que s'ha concretat sobretot amb la resta de patronals Pimec, Cecot i Fepime, així com també amb el relleu generacional de la mà d'Aijec i el Talent Hub Institute o la feminització. 

Més info: Sánchez Llibre: “A la junta de Foment hi haurà les dones amb més talent, però no sé quantes”

En aquest sentit, Sánchez Llibre ha fet un gest públic de cara a la Cecot que va ser suspesa de Foment a principis de 2018: "Desitgem la seva reincorporació, de tal manera que tots ens hi sentim còmodes, en especial les nostres organitzacions territorials. Per això, només caldrà que tots respectem les nostres normes internes". 

No s'equivocava el ja expresident de Foment del Treball Joaquim Gay de Montellà quan avançava aquest dimecres durant el seu comiat que les relacions amb la patronal vallesana serien "més fàcils amb un nou president" alhora que posava sobre la taula que "la decisió [de suspensió] segur que es podrà corregir". 

Més info: Montellà s'acomiada de Foment sense baixes pel trasllat de seus

Més enllà del Vallès, el nou president també ha apel·lat a la unitat per afrontar la defensa de la quota de representativitat amb el contenciós vigent amb Pimec i ha reivindicat que no criticarà mai ("ni en públic ni en privat") la patronal de les pimes liderada per Josep González. En aquest cas, però, Montellà ja havia reivindicat que hi ha "una bona relació" fins al punt de menjar plegats canelons a finals d'any. 

Entre els 30 punts del programa del nou mandat, destaquen especialment la creació de la Comissió Agenda 2030 d'acord amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible marcats per l'ONU, la promoció d'un think tank econòmic i empresarial per debatre alternatives a l'evolució econòmic i social incloent-hi la filosofia, la literatura o l'art així com també la creació d'una comissió de finançament empresarial i salvament d'empreses amb finançament no bancari en un nou marc de segona oportunitat, la proposta de rebaixa dels costos energètics del teixit productiu a Catalunya o la transformació digital, entre d'altres. 

Sánchez Llibre: "No criticaré Pimec ni en públic ni en privat"

A tall de conclusió, Sánchez Llibre ha agraït la feina de Joaquim Gay de Montellà i de Juan Rosell, a qui ha considerat "un bon president de Foment i el millor president de la CEOE". Punt i seguit a la història de Foment del Treball, també conegut com “la casa gran de les empreses de Catalunya i la cara i la veu dels empresaris catalans a Madrid i Europa".

Més informació
Sánchez Llibre vol "liderar el retorn de les empreses" des de Foment del Treball
Avui et destaquem
El més llegit