CA | ES
El Fòrum Millora Contínua se celebra l'últim dilluns de cada mes al Gallery | iStock
El Fòrum Millora Contínua se celebra l'últim dilluns de cada mes al Gallery | iStock

Un fòrum empresarial al Gallery: "Es parlarà de direcció per amor"

El fundador de Marlex, Jaume Sanabras, explica "els secrets" de la selecció de personal

L'últim dilluns de cada mes una trentena d'empresaris es reuneixen a l'Hotel Gallery de Barcelona. Ho fan sota el nom de Fòrum Millora Contínua i no amb la voluntat estricte de fer de lobby, sinó amb l'objectiu de compartir experiències empresarials i promoure la millora contínua de les organitzacions. Ja sigui en relació als clients o proveïdors, la situació del mercat laboral, la gestió empresarial o l'aplicació de les noves tecnologies. VIA Empresa accedeix a una sessió a porta tancada on hi ha els següents temes sobre la taula: selecció de personal, clients i (des)acceleració de la feina a l'empresa. 

El primer a parlar és el fundador de Marlex, Jaume Sanabras, que explica als empresaris assistents la metodologia i "els secrets" de la selecció de personal. "Tria aquell candidat que tingui actitud i que li brillin els ulls quan pensi en el projecte", aconsella des de bon començament. Als empresaris també els hi brillen els ulls i afegeix: "Si no emocionem, no estem venent". Però, per emocionar, recomana tenir molt clar quina és l'ànima de cada empresa. 

Sanabras: "Un treballador no marxa pel salari sinó per l'estil de lideratge"

L'atenció del públic va in crescendo... Sanabras que també és impulsor del Fòrum Carlemany de Girona defensa que "un treballador no marxa pel salari sinó per l'estil de lideratge". Trencar tòpics també és una qüestió de líders empresarials, des dels alts executius fins a càrrecs intermedis. Posa l'exemple d'Inditex i com va fer escola en la seva forma de liderar i gestionar. L'empresari Enrique Tomás ja ho avançava en una entrevista a VIA Empresa: "Espero que d'aquí a cinc anys tinguem el nostre Pablo Isla particular que ens ajudi a saber més coses i que ens condueixi".

Més info: Enrique Tomás: "Per entendre Enrique Tomás, recomano agafar l'entrepà més dolent"

En aquest sentit, el fundador de Marlex que es dedica a la selecció de personal i a gestionar ofertes de treball arreu de Catalunya reivindica que "es parlarà de direcció per amor i estimació" en un futur molt present. "Estimar i celebrar és molt important per evitar una empresa militaritzada", insisteix. I per evitar una estructura militar, val més captar i retenir el talent. Com? Amb reconeixement, aconsella Sanabras. Sempre i quan captar i retenir talent en un món globalitzat sigui possible... La dada és alarmant: "Un 50% de les persones que treballen en els vostres equips tenen una falta de reconeixement". 

Sanabras: "Estimar i celebrar és molt important per evitar una empresa militaritzada"

L'empresària Ana Maria Peláez se suma a la presentació de Sanabras i li dóna una perspectiva més pràctica a través de Linkedin. Els empresaris pregunten al voltant dels "secrets" de la selecció de personal a través d'aquesta xarxa de contactes. Això recorda a una entrevista que VIA Empresa va fer a l'exdirectora de Linkedin a Espanya i Portugal, Sarah Harmon, on recomanava als usuaris "ser actiu i compartir". 

Més info: Harmon: "La majoria de les multinacionals d’Espanya estan reclutant fora del país"

Encara més: "No has de ser un escriptor fantàstic. Els posts amb més èxit són els que tenen fotos o vídeos i un paràgraf, ja que la gent té una mica de dèficit d'atenció i no vol llegir un llibre a les xarxes socials. Has de tenir una fotografia professional i l'has d'anar actualitzant com també una portada interessant que capti l'atenció. No té per què ser un títol, pot ser inspiracional o el projecte que vols fer a la vida. Com a storyteller, has d'explicar una història en el resum. El meu fill s’ha posat “Futur rei de Youtube.” El perfil de LinkedIn està viu i no ha de ser un tallar i copiar del teu currículum. En definitiva, és com una botiga que va canviant el seu aparador per atreure nous clients. La clau de l'èxit és pensar-ho en blogpage". 

Després de quatre hores de fòrum, els empresaris parlen de la (des)acceleració de la feina a la seva empresa i expliquen un fet rellevant que hagin viscut des de l'última reunió. La pròxima trobada del Fòrum Millora Contínua parlarà de com vendre a crèdit i altres mecanismes de la presa de decisions. Com també dels "deures" dels empresaris. Hi ha molt camp per córrer... A porta tancada, a l'Hotel Gallery. 

Més informació
Sophia: "Els robots i els humans podem treballar junts"
Avui et destaquem
El més llegit