Freixenet es queda a Sant Sadurní

El consell de la cavista opta per no traslladar la seu social pel retorn a 'l'ordre constitucional'

Les bodegues de Freixenet a Sant Sadurní d'Anoia Les bodegues de Freixenet a Sant Sadurní d'Anoia

El consell d'administració de Freixenet ha decidit no traslladar el seu domicili social i mantenir-lo a Sant Sadurní d'Anoia. Tal i com ja es va avançar aquest dilluns després d'un debat al Cercle d'Economia, la companyia cavista ha explicat que no canvia de seu perquè les "noves circumstàncies" de retorn a "l'ordre constitucional i estatutari democràtic", amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, no ho aconsellen.

El president de la companyia, Josep Lluís Bonet, va afirmar a principis d'octubre, en declaracions a RNE, que ell mateix proposaria el canvi de seu social del grup en cas que hi hagués una declaració unilateral d'independència. Aquesta era la intenció fins fa tot just una setmana. 

Tot i que el passat divendres el Parlament va proclamar la República, la companyia creu que s'ha produït un "canvi en els darrers dies en la situació política i jurídica a Catalunya" que l'empeny com a empresa "catalana" i "espanyola" a contribuir a la "recuperació de la normalitat econòmica".

El camí de Codorniu

D'aquesta manera, Freixenet no segueix les passes de l'altra gran empresa del sector del cava a Catalunya, Codorniu, que va decidir traslladar la seu social de Sant Sadurní d'Anoia a la Rioja el 16 d'octubre passat. 

"Les circumstàncies han canviat molt favorablement en la bona direcció", ha celebrat Bonet. Al seu parer, l'article 155 ha estat el mecanisme "adequat" per "revertir" la situació que, els dos darrers mesos, s'havia "desviat a Catalunya". Davant d'aquesta mesura adoptada pel govern espanyol, el consell d'administració no ha tingut dubtes i ha decidit de forma unànime mantenir el domicili social a Catalunya. 

Millors vendes

Segons Bonet, "l'aplicació del 155 dona estabilitat i possibilitats de treballar des d'aquí en benefici de Catalunya i Espanya". Tot i que lamenta que "el dany" econòmic "ja s'ha fet", també ha remarcat que és moment de seguir a Catalunya.

Per últim, Bonet ha explicat que les vendes de Freixenet no s'han vist perjudicades sinó que, per ara, són "millors que l'any passat".

 

Més informació
Freixenet es planteja ara quedar-se a Catalunya
Les empreses que no volen ser catalanes
Codorniu s'endú la seu social a La Rioja
Avui et destaquem
El més llegit