FTSE Russell ratifica els avenços ESG de Cellnex

L'índex FTSE4Good reconeix el compliment de la multinacional catalana amb els objectius mediambientals, socials i de govern corporatiu

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez | ACN El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez | ACN

La indexadora borsària FTSE Russell ha tornat a ratificar Cellnex Telecom com un dels membres del seu índex de sostenibilitat FTSE4Good. La multinacional catalana assoleix aquesta fita per cinquè any consecutiu, en el marc de les revisions anuals de FTSE. Així, Cellnex rep un reconeixement per les seves bones pràctiques en els aspectes mediambientals, socials i de govern corporatiu.

En el seu índex de 2021, FTSE4Good ha atorgat a Cellnex una puntuació global de 4,4 sobre 5, una millora de dues dècimes respecte a la nota assolida el 2020. La catalana supera en un punt i mig la mitjana del sector de les telecomunicacions, que enguany s'ha quedat en 2,9 sobre 5, i en 1,4 el de les comunicacions mòbils, amb 3 punts sobre 5. Cellnex, així, lidera les puntuacions ESG del seu sector a la llista de 2021.

L'índex d'enguany destaca especialment els aspectes relacionats amb la governança corporativa de la multinacional catalana, que ha aconseguit una puntuació perfecta de 5 sobre 5. FTSE4Good destaca especialment, a banda de la governança empresarial, els avenços de la companyia en termes de transparència fiscal i mesures contra la corrupció.

En l'àrea social Cellnex arriba als 4 punts sobre 5, amb especial èmfasi en àmbits com el respecte als drets humans, la relació amb la comunitat o els estàndards laborals. El rànquing destaca Cellnex, a més, com una de les cotitzades amb millor gestió social de la cadena de subministraments, amb una valoració de 4 punts sobre el màxim de 5.

Pel que fa a la gestió mediambiental, l'empresa de telecomunicacions catalana destaca en la gestió mediambiental de la seva cadena de subministrament, tot i que queda més enrere en els aspectes relacionats amb la lluita amb el canvi climàtic, subsector en què obté un 3 sobre 5. Tot i això, Cellnex es manté substancialment per sobre de la mitjana del sector, que se situa, segons FTSE4Good, en un suspens, per sota dels 2 punts sobre 5.

Més informació
Cellnex augmenta un 47% els ingressos però encara té pèrdues
Cellnex crea la seva fundació per combatre la bretxa digital
Cellnex tanca la compra dels actius de CK Hutchison a Itàlia
Avui et destaquem
El més llegit