• Empresa
  • La Fundació la Caixa finançarà el projecte d'inserció laboral de persones vulnerables de l'ACEB

La Fundació la Caixa finançarà el projecte d'inserció laboral de persones vulnerables de l'ACEB

La patronal rep una aportació de 6.000 euros de CaixaBank per ampliar i consolidar l’agència de col·locació dirigida a persones en situació de vulnerabilitat

Isidre Fainé, president de la Fundació 'la Caixa' | Cedida
Isidre Fainé, president de la Fundació 'la Caixa' | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
22 de Juliol de 2024
Act. 22 de Juliol de 2024

La Fundació "la Caixa", a través de CaixaBank, renova la col·laboració amb l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà per l'acompanyament a la inserció laboral de persones vulnerables i amb risc d'exclusió social, a través de la borsa de treball de l'ACEB i la implementació d'una nova línia de treball específica per a aquestes persones.

Concretament, la patronal berguedana utilitzarà aquesta col·laboració per a ampliar i consolidar el servei d'agència de col·locació, posant èmfasi en l'assessorament i l'acompanyament al col·lectiu de persones joves i de més vulnerabilitat. L'objectiu és poder destinar més recursos per a l'atenció de persones nouvingudes en situacions de risc, concretament persones que no disposen de la documentació necessària per a inscriure's al SOC, que no tenen permís per a treballar o que tenen asil polític.

Des de l'ACEB estan en constant contacte amb institucions que puguin acompanyar-los, com és el cas de la Creu Roja, Arraigo o l'Oficina Jove del Consell Comarcal del Berguedà, amb els quals treballen conjuntament per a ajudar a les persones en risc d'exclusió social. Tal com ha explicat el president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, "s'ha apostat per aquest programa arran de la necessitat detectada des de l'entitat per a l'atenció d'aquests col·lectius i el seu acompanyament per a la inserció laboral".

En percentatges, durant el 2023, el 52% de les persones ateses eren nascudes a Catalunya, majoritàriament al Berguedà, i el 48% restant formava part del col·lectiu de persones nouvingudes, una xifra que alerta que gairebé el 50% de la població en recerca de feina al territori d'influència està format per persones en situació de risc, que necessiten el suport de l'entitat per a poder formar part de la població activa del país.