Fundació "La Caixa" combat la pobresa infantil amb 2,6 MEUR

El Programa Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials finançarà 99 projectes que donaran suport a 20.500 persones a tot l'Estat

Els programes de la Fundació 'La Caixa' compten amb 3.142 voluntaris i més de 500 professionals especialitzats en l'atenció a persones en situació de  vulnerabilitat | Cedida Els programes de la Fundació 'La Caixa' compten amb 3.142 voluntaris i més de 500 professionals especialitzats en l'atenció a persones en situació de vulnerabilitat | Cedida

La Fundació "La Caixa" dedicarà un import de 2,6 milions d'euros a 99 projectes de lluita contra la pobresa infantil i l'exclusió social. Segons ha anunciat la Fundació, les iniciatives finançades oferiran cobertura social a més de 20.500 persones al conjunt de l'Estat, amb 540 professionals especialitzats i uns 3.162 voluntaris involucrats. Només a Catalunya, l'entitat dedicarà més de 250.000 euros a 10 propòsits que arribaran a més de 2.400 persones.

El programa Lluita contra la pobresa infantil i l'exclusió social és la segona del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials 2021, i té com a objectiu "trencar el cercle de la pobresa infantil" i facilitar "el desenvolupament integral i el procés d'inclusió social" de les persones en situació de vulnerabilitat que es beneficiaran dels projectes finançats.

Per assolir aquesta finalitat, els projectes seleccionats van principalment enfocats al suport socioeducatiu tant formal com no formal, i al desenvolupament de competències personals i familiars. També s'ha destinat una part del muntant assignat al programa a iniciatives d'atenció psicològica, emocional i d'empoderament personal.

Segons el president de la Fundació "La Caixa", Isidre Fainé, gràcies a aquesta convocatòria "s'aconsegueix empoderar i donar eines a col·lectius vulnerables amb la finalitat de fomentar el seu creixement en moltes de les seves facetes vitals". Per Fainé, els efectes de les iniciatives acompanyades per la Fundació van "des de la faceta més personal fins a la professional, aconseguint trencar la bretxa social agreujada per les conseqüències de la Covid-19".

Més informació
Abertis, Fundació Bancària la Caixa i CERMI renoven els Certificats Bequal
Fundació "la Caixa" destina 399.320 euros a projectes d'art
La Fundació 'La Caixa' entrega les seves primeres 50 beques de grau
Avui et destaquem
El més llegit