La Generalitat participarà (finalment) al Smart City

La presència de Catalunya a la fira de les ciutats intel·ligents es veia amenaçada per la intervenció dels comptes públics

Uns stands a l'Smart City Expo World Congress Uns stands a l'Smart City Expo World Congress

La Generalitat participarà finalment a la setena edició del Smart City Expo World Congress (SCEWC), que se celebrarà entre aquest dimarts i dijous al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, amb un estand de 420 metres quadrats que acollirà 20 empreses i centres tecnològics catalans. La participació del Govern català en aquesta fira ha estat condicionat per la intervenció dels comptes públics per part del Govern espanyol.

En un comunicat aquest dilluns, la Generalitat ha explicat que serà present un any més en aquest saló "per donar visibilitat a l'aposta del Govern català per fer de Catalunya un referent mundial" en ciutats intel·ligents, i facilitar les oportunitats de negoci i internacionalització de les pimes del sector.

A més de l'estand, l'administració catalana també ha editat un catàleg que recull les empreses i centres de l'expositor, així com de les 18 empreses catalanes presents a l'estand de l'Ajuntament de Barcelona i de les cinc companyies que se situaran a 4YFN Village.

L'estand Smart Catalonia disposarà d'una zona d'exhibició estàtica en la qual es mostraran diversos projectes, com una cabina sensorial impulsada per l'Agència Catalana de Turisme (ACT), robòtica educativa i dispositius amb alta capacitat d'intel·ligència.

La participació de la Generalitat en aquest saló es completa amb el Brokerage Event, que organitza l'agència pública per la competitivitat de l'empresa Acció, i que es tracta d'entrevistes bilaterals de 20 minuts entre companyies i socis potencials.

Les conselleries d'empresa i Coneixement i de Territori i Sostenibilitat organitzaran diverses conferències en el mateix estand de la Generalitat que barrejaran la intel·ligència artificial, l'economia circular i els nous models de ciutats.

Intervenció dels comptes

La Generalitat va lamentar a finals d'octubre que el bloqueig dels seus comptes per part de l'Estat espanyol podria impedir que les 20 empreses participessin al SCEW. El bloqueig afectava les partides pressupostàries que tenien efecte sobre els serveis de les empreses que es donen des de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital.

La partida bloquejada referent a la participació d'empreses al Smart City Expo World Congress, de prop de 65.000 euros, corresponia al lloguer del sòl que ha d'ocupar l'expositor de la Generalitat en el saló.

Una altra de les partides bloquejades i afectada és la del desenvolupament de projecte TICCambres, destinat al foment de la digitalització de la petita i mitja empresa de qualsevol sector d'activitat, dotada de 100.000 euros.

Davant aquesta situació, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguridad i Societat Digital va assegurar que es treballava "per trobar una solució que garanteixi l'actuació ingerente de l'Estat en la comptes de la Generalitat", i que no afecti al teixit econòmic i productiu de Catalunya. Finalment sembla que s'ha arribat a una solució.

Més informació
L'Smart City acull 700 ciutats globals
TAPP Water, water filters against plastic
SmartBoat, el vaixell connectat surt a navegar
Avui et destaquem
El més llegit