La primera empresa certificada per etiquetar vacunes anticovid és catalana

Germark inverteix 300.000 euros en reformar les seves instal·lacions per complir amb la normativa de seguretat de 'packaging'

Interior de les instal·lacions de Germark, la primera empresa espanyola certificada per etiquetar les vacunes contra la covid 19 | Cedida Interior de les instal·lacions de Germark, la primera empresa espanyola certificada per etiquetar les vacunes contra la covid 19 | Cedida

Germark s'ha convertit en la primera empresa de l'Estat espanyol en aconseguir la certificació per etiquetar les vacunes contra la covid-19. La companyia amb seu a Cornellà de Llobregat ha invertit 300.000 euros per adaptar les seves instal·lacions per complir amb la normativa de seguretat de packaging necessària per a aquesta activitat. 

Entre els canvis que ha introduït a la planta destaquen la instal·lació de controls d'accés amb empremtes dactilars, la sectorització de diferents departaments i la climatització de la planta de producció. Una part dels diners s'ha destinat a la formació de tot el personal en mesures per lluitar contra el coronavirus i en protecció i normes de seguretat en general. En concret, l'adaptació s'ha fet per adequar les instal·lacions a la BRCGS Global Standard for Packaging and Packaging Materials.   

Més info: Borrós: "La nostra vacuna és més estable a altes temperatures"

"La certificació ens posa en una situació privilegiada per cobrir la gran demanda que esperem en l'etiquetatge de les diferents vacunes per lluitar contra la pandèmia", segons el director general de Germark, Iban Cid. Pel que fa a la previsió per començar a treballar-hi, Cid és optimista i, davant "l'arribada imminent de les vacunes al mercat europeu i espanyol" espera poder tancar acords amb les firmes farmacèutiques en els pròxims mesos.

Germark és un dels principals fabricants d'etiquetes a l'Estat espanyol i també ofereix sistemes de codificació i màquines aplicadores d'etiquetes. Compta amb una plantilla d'un centenar de persones i de diverses oficines comercials arreu de l'Estat espanyol. 

Més informació
La vacuna que cura els mercats
"No tindrem un tractament contra el coronavirus d'avui per demà"
Avui et destaquem
El més llegit