Google pagava menys als seus enginyers que a les seves enginyeres

La companyia destina 9,7 milions d'euros en compensar la discriminació salarial patida per 10.677 treballadors

Google ha hagut de destinar un total de 8,78 milions d'euros per compensar la discriminació salarial | iStock Google ha hagut de destinar un total de 8,78 milions d'euros per compensar la discriminació salarial | iStock

Google ha descobert que paga menys diners als seus enginyers que a les seves enginyeres per fer la mateixa feina. L'estudi sobre igualtat salarial que fa anualment la companyia ha desvetllat que van discriminar salarialment els homes dins la categoria professional Enginyers de Software de Nivell 4, motiu pel qual, i segons han confirmat ells mateixos, indeminitzaran els afectats.

Més info: Google i la regla del 80-20 per innovar

D'aquesta manera, Google ha hagut de destinar un total de 8,78 milions d'euros per compensar la discriminació salarial per gènere, que han patit un total de 10.677 treballadors, tot i que no precisen la xifra exacta d'homes i dones que han estat indemnitzats.

La companyia ha explicat que les discrepàncies salarials detectades el 2018 s'expliquen perquè, en una categoria particularment gran, el nivell quatre d'enginyers de software, els homes van cobrar menys retribucions amb caràcter discrecional que les dones. 

Corregir desajustaments

A més, Google ha analitzat el procediment de les noves contractacions per detectar possibles discrepàncies en les ofertes presentades als nous treballadors i assenyala que el 49% dels seus diners estan destinats a corregir desajustaments salarials derivats a aquesta causa.

Segons el responsable d'analitzar la igualtat salarial a Google, Lauren Barbato, "el sou ha d'estar basat en allò que fas, no en qui ets". De fet, destaca que la remuneració de cada treballador de la companyia es configura algorítmicament en funció de diferents factors relacionats amb la feina realitzada, incloent la seva localització, nivell i acompliment, i afegeix que quan els gerents volen aplicar qualsevol tipus de discrecionalitat a aquestes remuneracions han de justificar-ho.

Més informació
Les tendències de Google del 2018
Néixer abans o després de Google
Busca-ho a Google
Avui et destaquem
El més llegit