Google busca solucions contra la penalització del català

La companyia americana ha assegurat que corregir les incidències és una prioritat

Google busca solucions contra la penalització del català | iStock Google busca solucions contra la penalització del català | iStock

Google ha admès problemes en els resultats de cerques en "llengües concretes" i ha assegurat que està "investigant solucions" per esmenar-ho en un missatge escrit en català al seu compte de Twitter. "Entenem la preocupació dels que busqueu resultats en una llengua concreta", ha assegurat la multinacional. El missatge de Google arriba després d'una campanya iniciada a Twitter per diferents usuaris reclamant que no es penalitzi el català en els resultats del cercador.

La companyia americana ha assegurat que corregir les incidències "requereix temps", però també que "és una prioritat abordar-ho". La multinacional també s'ha defensat explicant que no ha fet cap canvi recent en els sistemes que determinen els resultats en funció de la llengua i ha apuntat a la possibilitat que la indexació de continguts en diverses llengües a la versió catalana puguin confondre el buscador.

Tot i la recent campanya,  activistes per la llengua catalana asseguren que es tracta d'un problema que fa temps que s'arrossega i que ha anat a pitjor amb el temps. "Fa més d'un any que veiem alguns símptomes d'això, i ara empitjora", ha dit Xavier Dengra, activista a les xarxes i viquipedista, que també ha assegurat que la marginació del català al buscador provoca que les empreses que han invertit per tenir webs en català tinguin una reducció de visitants

Pere Orga, col·laborador de Softcatalà, ha assegurat que els resultats de les pàgines catalanes al cercador de Google se situen per sota de les versions en castellà des de fa mesos. "Crec que va ser a mitjans o finals de setembre quan ho vam notar, sobretot si el web era multilingüe", ha dit. A més, els experts també coincideixen a apuntar que, tot i ser més freqüent a Google per l'alt nivell d'ús que té en la població, aquesta problemàtica s'estén també a altres cercadors en línia.

Més informació
Google: J’accuse
65 cotxes ja tenen els manuals d’instruccions en català
6 anys de 'El català a l’empresa': doneu-me un terme i mouré una llengua
Avui et destaquem
El més llegit