El Govern destina 6,2MEUR a préstecs a la cultura

L'Institut Català d'Empreses Culturals obre una nova línia de finançament per a empreses i entitats culturals

Empreses i altres iniciatives culturals afectades per la pandèmia podran demanar els préstecs de la línia ICF Liquiditat | ACN Empreses i altres iniciatives culturals afectades per la pandèmia podran demanar els préstecs de la línia ICF Liquiditat | ACN

L'Institut Català d'Empreses Culturals (Icec) ha obert, en col·laboració amb l'Institut Català de Finances (ICF), una nova convocatòria de línies de préstecs per a empreses i entitats del sector cultural. Segons ha informat el Departament de Cultural de la Generalitat, la nova línia està dotada amb 6,2 milions d'euros, que aniran dedicats a inversions i circulant.

Els préstecs es poden demanar fins al pròxim 21 d'octubre, i haurien de servir per impulsar el finançament de projectes que necessitin inversions en actiu fix o necessitats d'actiu circulant, en línia amb el projecte ICF Cultura; així com la cobertura de necessitats de circulant per a projectes i serveis culturals afectats per la pandèmia, amb la línia ICF Cultura Liquiditat.

L'import dels préstecs de la línia ICF Cultura oscil·larà entre els 20.000 i els 600.000 euros en el cas del crèdit per a circulant; i entre els 20.000 i el milió d'euros si es tracta d'inversions. La Generalitat ha establert un termini de retorn del crèdit màxim de 10 anys, amb un període de manca d'amortització de fins a sis anys i un tipus d'interès màxim de l'Euríbor a 12 mesos al 3,95% en el cas de les inversions. Els préstecs per finançar necessitats de circulant tenen un termini de retorn de cinc anys.

En el cas de la línia ICF Liquiditat, per a empreses afectades per la pandèmia, les condicions del crèdit, segons ha informat el Departament de Cultura, es mantenen respecte de la seva primera convocatòria durant el març de 2021: entre 20.000 i 300.000 euros amb un termini de devolució de cinc anys i un tipus d'interès màxim d'Euribor a 12 mesos.

Més informació
La Diputació de Tarragona dedicarà 7,8 milions a la reactivació de la cultura
Sobreviurem sense cultura?
Avui et destaquem
El més llegit