Grifols entra al sector del cava

La farmacèutica compra part de l’accionariat de Juvé & Camps

El president de Grifols, Víctor Grífols, durant la Junta d'Accionistes El president de Grifols, Víctor Grífols, durant la Junta d'Accionistes

La multinacional catalana Grifols ha entrat al sector del cava comprant part de l’accionariat de Juvé & Camps. L’operació entre la farmacèutica i el celler es va tancar a finals del mes d’octubre a través de la societat holandesa Scranton Enterprises BV, segons avança La Vanguardia.

Els Grífols han adquirit les accions d’una de les branques de la família, els rosal Juvé. L’empresa no ha revelat ni el percentatge adquirit ni el capital invertit en aquesta operació. La setmana passada, però, Cinco Días informava que un fons holandès hauria pagat 80 milions d’euros per entrar en el celler català.

El celler, fundat fa més de 200 anys, factura uns 25 milions a l’any i és una de les grans de la Denominació d’origen Cava. L’any 2016, des del celler es van elaborar 2,7 milions d’ampolles de cava i altres 600.000 de vi sota la Denominació d’Origen Penedès.

Amb seu a Sant Sadurní d’Anoia, el grup compta amb 450 ha de vinya, 270 d’elles destinades a la producció ecològica. Juvé & Camps exporta en aquests moments el 19% de la seva producció. El seu principal mercat són els Estats Units, però també ven a Suïssa, Noruega, Canadà i Japó entre d’altres.

Més informació
Un fons holandès entra a Juvé & Camps
Codorniu i Freixenet acaparen les ajudes en exportació
Avui et destaquem
El més llegit