Grifols només paga a Espanya un 1% dels seus impostos

La farmacèutica tributa 1,8 milions d'euros pel seu benefici a l'Estat espanyol

El president de Grifols, Víctor Grífols, durant la Junta d'Accionistes
El president de Grifols, Víctor Grífols, durant la Junta d'Accionistes

Grífols només ha pagat 1,8 milions d'euros d'impostos pels seus beneficis a l'Estat espanyol. Aquesta quantitat representa l'1,4% del total que la farmacèutica desemborsa per pagar impostos. Així, el 80% de tributs que Grífols paga els tributa als Estats Units, on va desemborsar 127 milions d'euros l'any 2018.

En conjunt, la farmacèutica va pagar un total de 127,9 milions d'euros, dels quals 1,8 milions els va pagar a Espanya per uns beneficis de 9,7 milions d'euros. Aquestes dades es desprenen de l'informe de gestió que les empreses han de publicar per obligació als Estats Units segons la nova llei d'informació no financera, segons informa el Economista.

Més info: Grifols s'endú a Irlanda la tresoreria

Grífols va pagar als EUA 102,7 milions per uns beneficis de 462,3 milions d'euros i va pagar 14,7 milions a Irlanda per 40,3 milions de beneficis. La companyia va traslladar bona part del seu negoci a Irlanda l'any 2015, on paga vuit cops menys d'impostos que a casa nostra.

La companyia amb seu social a Sant Cugat del Vallès va afirmar en aquell moment que la decisió de moure la seu fiscal a Dublín responia a l'estabilitat del "marc legal i regulatori". Així mateix, Irlanda compta amb un impost de societats del 6,25% per a empreses que inverteixin en R+D al país. Una condició que Grifols compleix.

Avui et destaquem
Comentaris