Grifols, segon accionista del líder de medicaments plasmàtics a la Xina

La multinacional catalana d'hemoderivats controlarà el 26,2% de la companyia xinesa

Grifols s'alia amb Shangai RAAS | ACN Grifols s'alia amb Shangai RAAS | ACN

Grifols s'alia amb l'empresa més gran de producció de medicaments plasmàtics a la Xina, Shangai RAAS. Segons l'acord anunciat en un comunicat, Grifols controlarà el 26,2% de Shangai RAAS (drets polítics i econòmics) a canvi d'una participació no majoritària a Grifols Diagnostic Solutions (40% de drets polítics i el 45% de drets econòmics) per part de la companyia xinesa. D'aquesta manera, Grifols es convertiria en el segon accionista de Shangai RAAS, per darrere de Creat Group, que compta amb el 26,7% de les participacions. La transacció està subjecta a l'aprovació de les autoritats reguladores, si bé s'estima que podria tancar-se en la segona meitat de 2019.

Més info: Grifols vol controlar el rival xinès Shangai RAAS

Grifols tindrà dret de veto per a la presa de certes decisions, com ara l'emissió d'accions, venda d'actius, fusions i modificacions d'estatuts. A més, la multinacional catalana comptarà amb tres membres en el Consell d'Administració de Shangai RAAS i amb responsables en les àrees de qualitat i fabricació, per controlar que la producció de medicaments compleixi amb els criteris "més estrictes" de qualitat.

La transacció està subjecta a l'aprovació de les autoritats reguladores, si bé s'estima que podria tancar-se en la segona meitat de 2019. L'operació no requereix cap font de finançament extern. La valoració de Grifols Diagnostic Solutions (GDS) ha estat de 4.279 milions de dòlars i el preu per cada acció de Shangai RAAS de 7,50 iuans.

Distribuïdor exclusiu

Segons l'acord, el gegant xinés es convertiria en el distribuïdor en exclusiva dels productes plasmàtics i de diagnòstic transfusional de Grifols a la Xina. L'acord també inclou el compromís de Shangai RAAS d'implementar la tecnologia d'amplificació d'àcids nucleics (NAT) per a l'anàlisi virològic de les donacions de plasma en els seus 41 centres de recollida de plasma. En total, la xarxa de l'empresa xinesa obté 1,1 milions de litres de plasma a l'any.

Per l'empresa catalana, l'acord suposa "una oportunitat única" de continuar l'expansió internacional i "enfortir" la seva posició a la Xina, un dels mercats mundials "amb major potencial" de creixement de productes plasmàtics i de solucions de diagnòstic transfusional.

Més informació
Els beneficis de Grifols creixen un 1,5% el 2018
Acord entre Grifols i Rigel per comercialitzar fostamatinib a Europa
Els Grifols construiran amb Corp habitatges de lloguer a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit