Els Grifols construiran amb Corp habitatges de lloguer a Barcelona

Scranton, un accionista de la farmacèutica, vol edificar 2.500 pisos amb una inversió de 230 milions d'euros

Els laboratoris de Grifols | Cedida Els laboratoris de Grifols | Cedida

Construir 2.500 habitatges de lloguer a l'àrea de Barcelona en tres anys. Aquest és l'objectiu de Grifols després d'unir-se a la promotora catalana Corp -una de les grans propietàries de sòl a la capital catalana- per constituir un grup que edifiqui aquests habitatges amb una inversió de 230 milions d'euros. Així ho publica El Confidencial, que explica que aquesta aliança la realitza la societat holandesa Scranton Enterprises BV, que té el 8,67% de la farmacèutica.

Es Grifols ja havien entrat també en el sector immobiliari finançant la mateixa Corp en la compra de l'antiga seu de Puig a la Travessera de Gràcia de Barcelona per construir-hi 21 habitatges de luxe i van comprar uns baixos a Francesc Macià, entre altres.

Més info: Grifols entra al sector del cava

De fet, l'èxit i els beneficis de la companyia ja fa temps que influeixen en els seus accionistes i, precisament per això, la firma neerlandesa està mobilitzant inversions en altres sectors com, per exemple, la compra de part de l'accionariat de Juvé & Camps o el rescat del Juventut de Badalona.

Segons el diari citat, Scranton i Corp crearan una societat conjunta, en què la primera tindrà el 66% i la segona el 34%. De fet, la promotora aportarà el sòl amb actius com els terrenys de la Rambla Guipúscoa, Bonaplata o Can Batlló II de Barcelona, mentre que els Grifols hi posaran els fons per construir els habitatges. Dels 2.500 que tenen previst edificar, la meitat seran a la capital catalana, mentre que la resta s'alçaran als seus entorns com L'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Terrassa o Sant Just Desvern.

Tot plegat farà que la nova societat que constitueixen estigui valorada en 1.000 milions d'euros quan estigui en ple rendiment i, a més, això ajudarà Corp, que va tancar el 2017 amb un endeutament de 142 milions d'euros, el doble que l'any anterior, per la gran quantitat de projectes que ha posat en marxa.

Més informació
Corp construirà habitatges a l'antiga seu de Puig
Grifols vol controlar el rival xinès Shangai RAAS
Grifols podria alentir l'Alzheimer
Grífols vol encistellar més enllà del plasma
Avui et destaquem
El més llegit