Grífols i Shanghai RAAS tanquen la seva aliança a la Xina

Les dues empreses produiran, comercialitzaran i desenvoluparan productes plasmàtics

Grifols es converteix en l'accionista més important de Shanghai RAAS | Europa Press Grifols es converteix en l'accionista més important de Shanghai RAAS | Europa Press

La farmacèutica catalana Grífols i Shanghai RAAS han tancat la seva aliança a la Xina per impulsar la producció, comercialització i desenvolupament de productes plasmàtics al gran gegant asiàtic, així com solucions de diagnòstic transfusional. L'acord estableix que Shanghai RAAS es converteix en el distribuïdor en exclusiva d'aquests productes de Grífols a la Xina.

Més info: Grifols s'alia amb els Estats Units per combatre el coronavirus

Les dues empreses han acordat que la multinacional catalana es converteix en la accionista majoritària de Shanghai RAAS i controlarà el 26,2% del capital de la companyia asiàtica i a canvi aquesta darrera entra amb una participació no majoritària a Grífols Diagnostic Solutions, amb un 45% dels drets econòmics i un 40% de dret a vot.

Els principals accionistes de Shanghai RAAS són Grífols amb un 26,2%, seguit de Creat, amb un 26,18% i RAAS China amb un 22,78% aproximadament. La resta d'accionistes són inversors institucionals i accionistes majoritaris. En base a aquesta estructura accionarial, Grífols comptarà amb tres membres en el consell d'administració de Shanghai RAAS, integrat per tres membres. Tindran dret a veto en casos d'emissions d'accions, fusions o modificacions estatutàries, entre d'altres. Per la seva banda, Shanghai RAAS comptarà amb dos consellers a Grifols Diagnostic Solutions d'un total de cinc.

Grífols està present a la Xina des dels anys 80 i fins l'any passat comptava amb 28 productes registrats: cinc productes de la Divisió Bioscience i 23 de la Divisions Diagnostic. De fet, per a Grífols ,Xina és el tercer mercat més important en vendes per darrera els Estats Units.

Més informació
Grifols obté uns ingressos rècord el 2019
L'esperança de Grífols abans de la tempesta del Brexit
Avui et destaquem
El més llegit