Grifols s'alia amb els Estats Units per combatre el coronavirus

L'empresa catalana recollirà plasma de pacients recuperats de la covid-19 per produir anticossos hiperimmunes

Grifols investiga un tractament contra el coronavirus | Cedida Grifols investiga un tractament contra el coronavirus | Cedida

Grifols ha anunciat que ha arribat a un acord amb diverses autoritats dels Estats Units per desenvolupar un tractament per combatre directament el coronavirus. A través d'un comunicat, l'empresa catalana ha explicat que treballarà amb l'Autoritat Estatunidenca d'Investigació Biomèdica Avançada (BARDA, per les seves sigles en anglès), l'Agència del Medicament dels Estats Units (FDA) i altres organismes federals amb l'objectiu de recollir plasma de pacients recuperats de la covid-19 i produir immunoglobulines hiperimmunes al virus. L'acord també contempla el desenvolupament d'estudis preclínics i clínics necessaris per determinar l'eficàcia d'aquesta teràpia.

"Grífols examinarà i identificarà als donants i processarà el plasma per produir anticossos hiperimmunes en les seves instal·lacions als Estats Units"

"La companyia posarà a disposició del projecte la seva xarxa de centres de donació aprovats per l'FDA, examinarà i identificarà als donants i processarà el plasma per produir anticossos hiperimmunes en les seves instal·lacions especialment dissenyades i aïllades per a malalties infeccioses als Estats Units", ha assenyalat Grifols.

En paral·lel, la multinacional ha explicat que està treballant en un assaig clínic a l'Estat espanyol amb plasma inactivat per blau de metilè de pacients recuperats del coronavirus. A més, el grup està desenvolupant un mètode de diagnòstic basat en tecnologia pròpia per detectar el virus de forma més acurada als mètodes actuals. Segons Grifols, cada equip dissenyat permetrà analitzar més de mil mostres diàries i podria estar disponible en les pròximes setmanes.

Més informació
Eurecat facilita els assajos de mascaretes
Mango dona dos milions de mascaretes en ple ERTO
Puig produeix 9.500 unitats de gel hidroalcohòlics
Avui et destaquem
El més llegit