
Èxit d'assistència a la I Arrossada Solidària organitzada per Bonpreu i Esclat per recaptar fons per finançar beques menjador per escolars catalans. La companyia d'alimentació va celebrar ahir la primera edició d'aquesta iniciativa solidària, amb una participació de més de1.200 assistents, entre clients i proveïdors. El 100% de l'import de les entrades s'ha destinat a les entitats Educo i Fundesplai per finançar el cost de les beques menjador de 115 escoles públiques i concertades de Catalunya.
La jornada solidària va comptar amb un programa de ràdio en directe, activitats infantils i una actuació especial del grup Els Catarres, com a cloenda. Durant l'acte, el Grup Bon Preu va donar a conèixer també les altres iniciatives que ha dut a terme al llarg d'aquest any per recaptar fons per finançar aquestes beques menjador. La companyia, a més de destinar recursos propis, ha posat en marxa una acció sostenible que de retruc contribueix a disminuir el malbaratament alimentari.
Des del passat mes d'octubre, ofereix packs antimalbaratament a 154 establiments que disposen de fleca. Els beneficis nets que s'aconsegueixin de les vendes d'aquests packs, mitjançant Too Good To Go, es destinen íntegrament a finançar les beques menjador. A més, les dues entitats Fundesplai i Educo són entitats beneficiàries de l'arrodoniment solidari.
En total, el grup ha aconseguit 251.006 euros, que equivalen a 33.289 àpats escolars. "Estem molt satisfets de la resposta de la nostra comunitat. El nostre objectiu inicial eren 36.000 àpats i estem a punt d'aconseguir-ho, mesos abans del que preveiem. Seguirem impulsant aquest projecte estratégic, perquè volem aportar solucions en un tema tan cabdal com és l'alimentació infantil", va explicar la directora comercial del grup, Anna Font i Tanyà.
Catalunya, el territori més car
I és que Catalunya és el territori on el preu del menjador escolar és més elevat, al voltant dels 7,54 euros al dia. La situació, segons apunten dades facilitades per les entitats socials, és preocupant, ja que les beques menjador només arriben al 15,5% de l'alumnat català, malgrat que el 32,5% dels infants catalans (440.000) es troben en risc de pobresa i exclusió. A més, hi ha més de 75.000 nens i nenes que no poden menjar carn, pollastre o peix regularment per motius econòmics.