La UE impulsa la nutrició de Grup Carinsa

L'empresa catalana participa en el projecte Preventomics que rep vuit milions d'euros del programa europeu Horitzó 2020

Grup Carinsa Alimentación. | Cedida
Grup Carinsa Alimentación. | Cedida

Grup Carinsa participarà al projecte Preventomics, sobre nutrició personalitzada, que recentment ha rebut una subvenció en el marc d’Horitzó 2020 (H2020). Es tracta d'un programa de recerca i innovació impulsat per la Unió Europea (UE) que està dotat amb 80.000 milions d’euros que es repartiran durant el període 2014-2020.

En concret, Preventomics és un projecte coordinat i liderat per Eurecat que ha rebut una subvenció de gairebé vuit milions d'euros i que s'allargarà durant tres anys. Amb aquesta participació, Grup Carinsa se situa com a soci estratègic d’un consorci internacional format per organitzacions de Regne Unit, Alemanya, Països Baixos, Polònia, Itàlia i Dinamarca. Alguns dels socis més destacats del consorci són University of Southampton, Institute of Communication and Computer Systems o Erasmus Universiteit Rotterdam, entre d'altres.

El paper de Carinsa se centrarà en la recerca dels ingredients funcionals per a nutrició especialitzada, activitat que posicionarà el grup català com a "organització de referència en aquesta matèria a escala mundial", segons s'ha detallat en un comunicat. Les sinèrgies amb altres actors del sector permetran la seva penetració al camp de la nutrigenòmica, possibilitant així la introducció en el mercat de tecnologia d’avantguarda i incrementant la possibilitat de participació en nous projectes de R+D+i.

Grup Carinsa és un grup industrial català multinacional de companyies que, des de fa 25 anys, es dediquen a desenvolupar, fabricar i comercialitzar aromes, ingredients funcionals i solucions tecnològiques per a alimentació humana i animal així com fragàncies per a perfumeria i cosmètica. Tant és així que inverteix fins a un 20% dels beneficis en R+D+i i es troba present a més de 50 mercats internacionals. .

Objectiu: "Millorar la salut"

L'objectiu de Preventomics és "millorar la salut de les persones" a través de plans de nutrició personalitzats en forma de consells dietètics per a l’usuari, que es generaran automàticament i s’enviaran eficientment mitjançant l’ús de les TIC (Tecnologies de la Informació i les Comunicacions). Amb aquesta finalitat, es combinaran trets tant físics com conductuals de cada individu amb el seu genotip, estil de vida, estat de salut, preferències i estat fisiològic.

Més enllà de la participació en aquest projecte, la projecció internacional de Grup Carinsa en matèria de recerca i tecnologies disruptives és un fet constatat a quatre de cada cinc continents. La companyia catalana ha aconseguit recentment una important ajuda de CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial) per al seu primer projecte bilateral de R+D+i amb Algèria.

En aquest sentit, està investigant juntament amb Safilait (empresa làctia) i Bioqual Innataa (laboratori de recerca en biotecnologia y qualitat dels aliments) diferents productes lactis fermentats tradicionals del país africà amb l’objectiu d’ampliar la cartera de probiòtics de Carinsa per a incorporar-los en matrius càrnies curades i aportar així funcionalitat tecnològica i probiòtica.

Més informació
El 60% de l'oferta d'oficines a Barcelona fins el 2020 ja està llogada
La impressora 3D Foodini capta 1,8 milions d'euros de la UE
La UE destina 450.000 euros a nou pimes catalanes
Avui et destaquem
Comentaris