La UE destina 450.000 euros a nou pimes catalanes

Cadascuna de les empreses d'arreu del territori rebrà 50.000 euros per tirar endavant "projectes innovadors"

Maria Lara Castillo, Ruth Muñoz Risueño i Enrique Llaudet de Leukos Biotech, una de les empreses finançades per la UE Maria Lara Castillo, Ruth Muñoz Risueño i Enrique Llaudet de Leukos Biotech, una de les empreses finançades per la UE

La UE donarà suport financer a nou petites i mitjanes empreses (pimes) catalanes amb 50.000 euros a cadascuna -450.000 en total- perquè facin un pla empresarial i desenvolupin "projectes innovadors". Les empreses han estat triades en la darrera convocatòria de l'instrument del Consell Europeu de la Innovació dedicat a les pimes i rebran fons provinents d'Horitzó 2020, el programa de recerca i innovació de la UE.

De les nou finalistes, cinc són a Barcelona (8wires, Leukos, Re Circula Solutions, Surgitrainer i X1 Wind) i la resta a Castelldefels (Aureel), Sant Cugat del Vallès (Pharmacelera), Terrassa (Hilados Egarfil) i Lleida (Zymvol Biomodeling). Els projectes dissenyats per aquestes pimes toquen sectors molt diversos; la recerca i la medicina però també altres com l'energia o el reciclatge. Un d'aquests projectes, per exemple, de l'empresa Re Circula Solutions, és sobre una eina creada per detectar els punts dèbils del servei de recollida de residus, així com les tendències que afecten el benestar dels ciutadans quan reciclen.

En global, la UE donarà suport a 257 pimes de 31 països amb 12,65 milions d'euros. La majoria de les empreses pertanyen a l'àmbit de la salut, l'enginyeria i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i bona part d'elles tenen la seu a Espanya (45), Itàlia (28) o Israel (23). Com a exemple de projectes triats per rebre finançament europeu destaquen un pla d'enllumenat públic alimentat per energia solar, programes informàtics que fan servir tècniques de realitat augmentada per ajudar les noves plantes industrials a fer el seguiment de la seva cadena de producció, una eina per diagnosticar l'apnea del son, una innovadora tecnologia de pagament a través del mòbil, màquines expenedores de pintura i una màquina d'embolicar amb embalatges sostenibles.

Més informació
L'oficina del 2020
El 70% d'inversió a Catalunya al corredor arribarà al 2020
El Port preveu ser neutre en emissions el 2020
Avui et destaquem
El més llegit