CA | ES

El hòlding dels Grifols compra la nord-americana BPL Plasma

Scranton Enterprises adquireix una nova empresa de recollida de plasma als Estats Units

El president de Grifols i soci d'Scranton Enterprises, Víctor Grifols | ACN El president de Grifols i soci d'Scranton Enterprises, Víctor Grifols | ACN

El hòlding Scranton Enterprises ha comprat l’empresa nord-americana BPL Plasma, la seva segona adquisició en el sector del plasma després de la compra al gener d’Haema i Biofest.

L’operació s’ha finançat amb un préstec de 875 milions d’euros amb un termini de cinc anys, segons ha informat Expansión. El banc assegurador és Bank of America, el mateix que va finançar la compra d’ Haema i Biofest. En el préstec han participat altres bancs com CaixaBank, BBVA o Sabadell.

BPL Plasma és una empresa amb seu a Austin (Texas, Estats Units) amb una xarxa de recollida de plasma en diversos Estats d’EUA i subministra matèria primera a BPL Therapeutics, una companyia d’hemoderivats amb seu al Regne Unit.

Fins a la seva compra BPL Plasma formava part de BPL Group, el qual pertany a un fons xinès, Creat Group, primer accionista de Shangahi Raas, empresa de plasma de la que Grifols ja va prendre una participació del 26%.

Més informació
Grífols fa renéixer l'Aigua de Vilajuïga
Grífols inverteix en una alternativa al Da Vinci
Grifols i Mondragon s’uneixen per la tecnologia
Avui et destaquem
El més llegit