L'impacte de la IA a les arts protagonitzarà el Sónar+D 2023

Més de 130 propostes conformen un programa que vol situar Barcelona al mapa global de l'art, la ciència i la tecnologia

Xou immersiu 'Holo', d'Eric Prydz, que es podrà veure al Sónar+D | ACN Xou immersiu 'Holo', d'Eric Prydz, que es podrà veure al Sónar+D | ACN

L'onzena edició del Sónar+D, que tindrà lloc a Barcelona del 15 al 17 de juny, abordarà aquest any les implicacions "culturals, ètiques, econòmiques i industrials" de les noves eines i processos creatius vinculats a la intel·ligència artificial, segons han explicat els responsables del certamen. Així, el programa inclou debats a l'entorn de l'aplicació d'aquesta tecnologia a la producció musical o audiovisual, o sobre les "amenaces" que comporta.

En aquest sentit, també s'estudiarà com protegir la propietat intel·lectual "en aquesta nova realitat". Entitats i experts d'una trentena de països formaran part de les més de 130 propostes del programa, que, segons els seus responsables, vol situar Barcelona al mapa global de l'art, la ciència i la tecnologia. Així, el programa comptarà amb la presència de les principals universitats i els centres d'investigació i de creació artística més destacats del país, així com amb nombroses empreses i startups de l'ecosistema local "on es creuen art i tecnologia".

L'onzena edició del Sónar+D, arriba a Barcelona del 15 al 17 de juny

El cartell s'amplia amb un eix temàtic centrat en l'emergència climàtica. Abordarà les diferents maneres "d'actuar, conscienciar i divulgar" des de les comunitats artístiques, que s'expressaran a diferents escenaris del festival amb presentacions multipantalla i tech shows.

Entre els participants més destacats de l'escena internacional, els organitzadors destaquen l'artista visual Weirdcore, el productor i articulista Elijah, l'especialista en ètica robòtica Kate Darling o els estudis creatius Universal Everything del Regne Unit i Rhizomatiks del Japó. També destaquen el director del programa de residències artístiques del Massachusetts Institute of Technology (MIT) i la comissària del programa artístic del CERN-Centre Europeu per a la Recerca Nuclear.

Més info: Sónar+D esdevé una escola d'estiu

L'esdeveniment comptarà amb una nova àrea expositiva, la Project Area, amb més de 80 projectes "rupturistes i innovadors". Alhora hi haurà un festival de cinema creat per IA organitzat en col·laboració amb la UPF, així com dos fòrums de debat i dos simposis especialitzats amb un centenar d'experts que abordaran temes com la innovació en la música, la intersecció entre art, ciència i tecnologia i la IA.

Més informació
L’experiència immersiva i la IA conquereixen el Sónar+D 2019
John Hoffman presentarà l’aliança del Sónar+D i el 4YFN
El Sónar+D s'alia amb el 4YFN per impulsar la formació de les startups
Avui et destaquem
El més llegit