L'ICF rep 100 MEUR del BEI per projectes sostenibles

L'objectiu és donar suport a la transició verda de les pimes

Exterior de la seu del Banc Europeu d'Inversions | Viquipèdia Exterior de la seu del Banc Europeu d'Inversions | Viquipèdia

El Banc Europeu d’Inversions ha entregat, en forma de préstec, 100 milions d’euros a l’Institut Català de Finances per impulsar inversions sostenibles i d’adaptació al canvi climàtic. Aquests recursos, que principalment van destinats a pimes i autònoms, han de facilitar la transició verda i, a la vegada, incrementar la competitivitat de l’economia. 

La Generalitat oferirà finançament de fins a 25 milions d’euros per la millora d'eficiència energètica d'edificis, la reducció d'emissions derivades del transport de persones o mercaderies i la producció d'energies renovables. Segons han explicat l'ICF i el BEI en un comunicat conjunt, l'operació inclou un servei d'assessorament que serà utilitzat per EIB Advisory, l'àrea d'assessorament i consultoria del BEI, a través del seu innovador programa Green Gateway. A través d'aquest programa, els bancs intermediaris del BEI podran accedir al Green Eligibility Checker, una eina en línia que permet verificar l'elegibilitat d'un projecte per al finançament verd de BEI i l'impacte mediambiental de cada projecte.

Amb aquesta operació, l'ICF està avançant en el seu rol com a institució financera pública per a invertir i finançar projectes que tinguin un efecte favorable en l'economia, la societat i el medi ambient, reafirmant el seu compromís a llarg termini de promoure el desenvolupament econòmic sostenible. Des de l'any 2021, l'ICF és membre del Pacte Mundial de les Nacions Unides i, des de l'any 2022, ha organitzat reunions arreu de Catalunya per fomentar el creixement econòmic sostenible i contribuir a un creixement fort alineat amb els criteris ASG.

Més informació
L’ICF, la banca pública de promoció de Catalunya
L'ICF suma 663,2 MEUR d’activitat total durant el 2022
L'ICF inverteix 3 MEUR a Prêt à Porter
Avui et destaquem
El més llegit