Ikea vendrà plaques solars a Espanya

La multinacional sueca té previst començar a comercialitzar-los al mercat estatal després que el Govern espanyol hagi eliminat l'impost al sol

Les plaques solars d'Ikea seran més barates que les exteriors | iStock
Les plaques solars d'Ikea seran més barates que les exteriors | iStock

Després d'aplaudir l'eliminació de l'impost al sol, la multinacional sueca Ikea ha anunciat la seva intenció de començar a vendre plaques solars a Espanya per les llars de la ciutadania. El CEO i CFO d'Ikea Group, Juvencio Maeztu, ha explicat que "l'aposta per les renovables va començar com a un compromís dins de la nostra estratègia de sostenibilitat".

Més info: L'any en blanc de les energies renovables

Ara bé, Maetzu ha reconegut que encara no hi ha data prevista per vendre les plaques solars en el mercat espanyol, però sí que ha assegurat que "sempre seran més barats que els que es troben a l'exterior".

Ikea ja ven plaques a 10 països, entre ells Anglaterra, Japó, Suècia o Holanda. Precisament per això, el CEO del grup ha sostingut que "si al Regne Unit i Suècia està funcionant fenomenal, a Espanya serà molt més rendible i es recuperarà la inversió ràpidament".

La multinacional començarà una ronda de converses amb empreses energètiques locals per arribar a acords en el seu desembarcament en el mercat estratègic espanyol. De fet, Ikea s'ha marcat com a objectiu ser 100% renovables abans del 2020.

Més Informació
Energia: la transició impossible
La botiga urbana d'Ikea vindrà a Barcelona
Avui et destaquem
Comentaris