L'illa&Co., el primer business coworking al cor financer de Barcelona

Aterra a la capital catalana l’únic espai de coworking que uneix en un mateix lloc un centre comercial, oficines, hotels i espais flexibles

L'illa&Co., el primer business coworking al cor financer de Barcelona | Cedida L'illa&Co., el primer business coworking al cor financer de Barcelona | Cedida

Indicesa L’Illa i Savills han presentat a Barcelona un nou concepte de coworking de més de 1.000 metres quadrats ubicat a l’edifici de l’Illa Diagonal de Barcelona, denominat l’illa&Co. Es tracta del primer coworking al cor del districte financer de la capital catalana que uneix en un mateix espai un centre comercial, hotels, oficines i un espai flexible.

En declaracions a VIA Empresa, Anna Gener, CEO de Savills Barcelona i una de les impulsores, destaca que des de la seva companyia aposten per les “ciutats multicèntriques” i que és molt interessant el concepte pioner que denomina com a “tercer espai”. És a dir, amb els “nous paradigmes laborals hi ha l’element del teletreball des de la llar, des de l’oficina tradicional i finalment el tercer espai, que ajuda a retenir el talent i a cuidar-lo, amb coworkings ubicats en punts estratègics”, continua Gener.

 

Gener: "Des de la nostra companyia apostem per ciutats multicèntriques i la inauguració de l'illa&Co és un gran exemple"

Entre els principals valors afegits de l’exclusiu coworking, destaca la seva ubicació a menys de 20 minuts de l’aeroport del Prat, a 5 minuts de Sants i amb moltes opcions de transport urbà. A més, compten amb un total de 92 posicions distribuïdes en 25 despatxos, última tecnologia per realitzar videoconferències, reconeixement facial, zones de treball open space, un green de golf on desconnectar i espais de socialització.

La demanda d'oficines al districte financer

Com a curiositat, segons expliquen al nostre mitjà, la disponibilitat de nou espai d’oficines a la Diagonal i a la zona es troba “per sota del 5%”, en contraposició a altres ubicacions de la ciutat. De moment ja compten amb el 50% dels espais ocupats per més de 14 empreses, de sectors tan diversos com el consolat de Corea del Sud, farmacèutiques, companyies del sector econòmic o consultors que valoren l’experiència completa.

Finalment, els coworkings i espais de treball flexibles han recuperat la seva activitat després de la pandèmia. Per exemple, l’any passat a Barcelona es van firmar nou operacions per operadores flex que van contractar 11.600 m2. I, amb el compromís mediambiental d’acreditacions com la Well, de les més prestigioses en matèria de salut i benestar.

L’illa&Co, un projecte ubicat al cor del districte financer de la ciutat comtal que conviu entre comerços, serveis, gastronomia i hotels.

Avui et destaquem
El més llegit