Les condicions de Nissan per pagar bones indemnitzacions

La companyia ofereix indemnitzacions equivalents de fins el 85% del sou als treballadors si aixequen la vaga indefinida

Treballadors de Nissan concentrats a les portes del Servei de Relacions Laborals en la tercera mediació entre comitè i empresa | ACN Treballadors de Nissan concentrats a les portes del Servei de Relacions Laborals en la tercera mediació entre comitè i empresa | ACN

La direcció de Nissan ha ofert indemnitzacions equivalents de fins al 85% el sou als treballadors de la companyia majors de 54 anys; del 70% d'entre els que tenen 50 i 53 anys i una indemnització d'entre 45 i 33 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats per als menors de 50 anys, durant la cinquena trobada entre les dues parts amb la mediació de la Generalitat. L'oferiment de la companyia queda supeditada a l'aixecament de la vaga indefinida i que els treballadors tornin a la feina a les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca després de l'estiu. Així mateix, la direcció ha reiterat la seva proposta d'endarrerir el tancament de la planta al juny del 2021. 

En un comunicat, la direcció de Nissan Motor Ibérica també es compromet, a banda d'endarrerir sis mesos el tancament per "guanyar temps", a trobar una opció de reindustrialització, a no fer cap "acomiadament traumàtic" entre la finalització del període de consultes –oficialment aquest dijous- i el desembre del 2020. Com a novetat, la companyia ha xifrat l'excedent de treballadors en 210 fins al desembre d'aquest any per les càrregues de treball previstes actualment (fins a la finalització de l'exercici fiscal és de 17.800 unitats).

Pel que fa a les previsions de l'exercici fiscal del 2021, d'abril a juny, la companyia calcula la producció de 5.500 unitats entre les dues línies, amb un excedent de fins a 660 persones.

La proposta de la direcció de l'empresa està vinculada a què els treballadors acceptin tornar a la feina i, per tant, deixar enrere la vaga indefinida i donar per bo l'ERO sobre més de 2.500 persones. "En cas que els esforços per trobar una solució de futur no fructifiquessin, els representants de la companyia, dins de la comissió negociadora, han reiterat la necessitat d'arribar a un acords dins del marc legal amb l'objectiu de garantir la seguretat jurídica per a totes les parts", assenyala en el comunicat.

Més informació
Marelli, primera víctima col·lateral de Nissan
Nissan registra l'ERO un mes després d'anunciar-lo
Avui et destaquem
El més llegit