Indukern tanca el 2018 amb rècord de facturació

El grup ingressa 778 milions d'euros i creix un 8% respecte de l'any anterior, inverteix 21 milions en R+D i aixeca una nova seu a Terrassa

Indukern tanca el 2018 amb un 8% de creixement i consolidant el mercat exterior Indukern tanca el 2018 amb un 8% de creixement i consolidant el mercat exterior

El Grup Indukern ha tancat el 2018 registrant un creixement del 8% en comparació amb l’any anterior, amb una facturació de 778 milions d’euros. Segons ha detallat el grup químic i farmacèutic en un comunicat aquest dimecres, el 49% de les vendes (380 milions d'euros) corresponen a les relacions amb el mercat estranger, mentre que el 51% (398 milions d'euros), a l'espanyol. El vicepresident executiu d’Indukern, Raúl Díaz-Varela, assegura que la “prioritat” de l’últim any ha estat integrar i consolidar les set incorporacions que l’empresa ha fet els darrers cinc anys a les diferents divisions que té arreu del món. Pel que fa a les inversions, la firma ha destinat 21 milions d'euros a la millora dels processos de fabricació, a projectes d’R+D i a construir el nou edifici de laboratoris i oficines de Terrassa.

Més info: Indukern, la multinacional discreta

Indukern, la branca química del grup, ha assolit els 445 milions d'euros en vendes el 2018, un 5% més que l’any anterior. Per mercats, el 41% s'ha destinat a l’Estat espanyol mentre que el 59% restant ha anat a parar a exportacions, amb especial activitat a Europa i Llatinoamèrica. La companyia atribueix els resultats al desenvolupament de solucions pròpies i al tancament de plantes químiques de la Xina degut als canvis de regulació en aquest país, que van disparar el preu d’algunes matèries primeres.

Pel que fa a les divisions d’Indukern, les que han crescut han estat Alimentació (+27%) i Aromes i Fragàncies (+25%). Per ampliar aquesta última divisió, la firma ha adquirit Diffusions Aromatiques, companyia francesa centrada en la distribució d’ingredients naturals, orgànics i sintètics per a la indústria de la perfumeria, aromes, cosmètics i aromateràpia. A banda, Indukern recorda que ha venut la divisió de Química Industrial al grup alemany Stockmeier Group, amb la intenció de centrar-se en les seves altres quatre àrees: Aromes, Alimentació, Nutrició Animal i Farmàcia. La venda va incloure la planta de Sentmenat (Vallès Occidental) i el negoci de Paterna (València). 

Kern Pharma, centrada en els medicaments biosimilars

Finalment, Kern Pharma, companyia farmacèutica d’Indukern, ha resolt l’últim exercici amb 280 milions d'euros facturats, xifra que suposa un creixement del 17% respecte el 2017. El 76% del volum facturat correspon a l’estat espanyol, mentre que 69 milions d'euros són del mercat exterior. Bona part del creixement d’aquesta companyia, assenyala el grup, va ser gràcies a l’augment de vendes dels medicaments biosimilars, tant a l’estat espanyol com a Portugal. Al mateix temps, també ho atribueixen a la integració d’Acta Farma, adquirida el maig del 2017. 

El Grup Indukern té filials a 16 països i a finals del 2018 comptava amb una plantilla de 1.913 treballadors, 1.278 dels quals són a plantes de l’estat espanyol.

Més informació
Indukern es ven la divisió de química industrial per manca d'inversions
Juan María Nin fitxa per Indukern
Avui et destaquem
El més llegit