Javier Faus, el capital risc del Barça

El club blaugrana, sota la batuta econòmica del CEO de Meridia Capital, nega buscar un acord amb la fiscalia per reconèixer un delicte contra la Hisenda Pública

Els últims mesos l'actualitat del FC Barcelona gairebé podria haver ocupat més pàgines a les seccions d'economia que a les d'esports. Els problemes amb Hisenda de Leo Messi o l'indesxifrable contracte de Neymar han produït més d'un maldecap al si de la directiva barcelonista.

Al capdavant de l'àrea econòmica hi ha Javier Faus (Barcelona, 1964), actualment vicepresident primer i l'home que té la clau de la caixa des que Sandro Rosell va guanyar les eleccions del 2010. Abans, ja havia format part de la directiva del Barça entre 2003 i 2005, a l'inici del mandat de l'anterior president, Joan Laporta.

Avesat al risc
Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un màster en Dret Financer per la Universitat de Georgetown (Washington DC) i un Executive MBA a Esade; Javier Faus és actualment president de Meridia Capital.

Faus va fundar el 2006 aquesta gestora de capital risc especialitzada en hotels de gran luxe; un sector que no li és desconegut. No en va, entre 2001 i 2006 va ser CEO i accionista minoritari de l'Hotel Arts, abans que fos venut a un fons inversor del govern de Singapur i dos fons d'inversió holandesos. La venda, per uns 417 milions d'euros, ha estat la més elevada per un sol immoble a l'Estat espanyol fins al moment.

En el camp de la inversió, Faus també va treballar entre 2002 i 2006 com a Iberian Managing Partner de Patron Capital, una de les parts beneficiades per la venda de l'Hotel Arts. I des del 2010 és membre del consell d'administració de la immobiliària Colonial.

Advocat entre Barcelona i Nova York
Anteriorment, l'actual vicepresident primer del Barça havia treballat com a advocat a Barcelona i Nova York, especialitzat en fusions i adquisicions per a Cuatrecasas i J&A Garrigues.

El Cercle d'Economia, el Reial Club de Tennis de Barcelona o la Harvard Business School també han estat i són places habituals d'un Javier Faus a qui se li acumula la feina als despatxos de l'Avinguda Arístides Maillol.

Avui et destaquem
El més llegit