Junta històrica del Sabadell en 'streaming': "Ara tenim liquiditat suficient"

Oliu: "El banc està abocat a ajudar els clients i a minimitzar l’impacte que la crisi de la covid-19 pugui tenir en el compte de resultats"

La Junta d'Accionistes del Banc Sabadell, buida pel coronavirus. | Cedida La Junta d'Accionistes del Banc Sabadell, buida pel coronavirus. | Cedida

"Els bancs afrontem aquest nou repte amb una solvència molt diferent de la que teníem el 2008 i amb liquiditat suficient". Amb aquestes paraules, el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha volgut recordar que els bancs seran un element clau en la crisi del coronavirus. En una junta històrica celebrada en streaming, i que ha comptat amb la participació del 61,57% del capital social, Oliu ha subratllat que el seu objectiu és "garantir al major nombre d’empreses poder fer front a aquesta situació temporal de manca de solvència i de liquiditat". Una situació molt diferent de la del 2008.

Més info: Banc Sabadell recupera "l'Himne de l'Alegria" per retre homenatge als sanitaris

La Junta General d'Accionistes de l'entitat celebrada per mitjans telemàtics ha aprovat la gestió i els comptes anuals del 138è exercici social de l'entitat i ha donat així mateix la conformitat a la proposta de distribució dels 768 milions d'euros de beneficis nets, obtinguts al tancament de l'exercici. A més, s'han aprovat també els informes d'Informació no financera i de Remuneracions dels consellers i el nomenament de Mireia Giné com a consellera independent, que cobreix la vacant deixada per Teresa Garcia-Milà.

La junta ha acordat així distribuir un dividend brut per acció, amb càrrec al resultat de l'exercici de 2019, de 0,04 euros en efectiu per acció, dels quals 0,02 euros van ser abonats com a dividend a compte el 24 de desembre passat i 0,02 euros seran abonats complementàriament, a partir del pròxim dia 3 d'abril. Amb això, la retribució total per a l'accionista de l'exercici 2019 suposa un payout de prop del 40% i una rendibilitat superior al 7,5% d’acord amb la cotització a tancament d'avui.

Salvar la solvència

En la seva intervenció, Oliu s'ha referit als èxits més importants aconseguits el 2019 i ha exposat la seva visió sobre l'actual situació i el paper de l'entitat en aquest difícil escenari. “Banc Sabadell ha aconseguit culminar la transformació del seu perfil de risc, després del tancament de les vendes de carteres d'actius problemàtics adjudicats des de la crisi de 2008, i ha superat definitivament la crisi tecnològica de TSB", ha assegurat.

Oliu: "Hem de garantir al major nombre d’empreses poder fer front a aquesta situació temporal de manca de solvència i de liquiditat"

Però tornant al context actual, el president de l'entitat ha assenyalat que l'entitat ha donat suport a les mesures d'avals a les empreses per cobrir pèrdues d'aquest període de baixa activitat. “Hem defensat la necessitat d'aquests avals per possibilitar que els bancs, immersos en una regulació de requeriments de capital creixents, poguessin ser l'instrument de crèdit i liquiditat necessari sense posar en major perill la seva solvència", ha posat damunt la taula.

Oliu també ha afirmat que “els bancs afrontem aquest nou repte amb una solvència molt diferent de la que teníem el 2008 i amb liquiditat suficient". Precisament per això, ha recordat que “Banc Sabadell està mobilitzat en la lluita contra la covid-19 i dóna el servei essencial per a la nostra economia com és la continuïtat dels sistemes de pagament i de la viabilitat dels negocis".

Més informació
Oliu: "Deixaré el Banc Sabadell en bones mans"
El Banc Sabadell impulsa un 134% el benefici de 2019
Avui et destaquem
El més llegit